Categories: news

Premierul Moldovei: „Talibanii i-au luat pe moldoveni drept americani pentru ca vorbeau RUSA”

Trei persoane au murit in Afganistan, inclusiv un moldovean, dupa atacarea de catre talibani a unui elicopter moldovean privat, care nu lucra pentru ONU, la bordul caruia se aflau trei moldoveni si 18 afgani, a anuntat premierul interimar Gheorghe Brega dupa o sedinta de urgenta a Guvernului.

„Este un elicopter privat care opereaza in Afganistan prin contract cu alte firme private”, a declarat Brega dupa sedinta de urgenta a Guvernului pe aceasta tema, citat de ProTV Chisinau.

„Nu este elicopter al ONU. La bord s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei sunt moldoveni”, a continuat el, adaugand ca „n-o sa va dau nume”.

„Erau 18 pasageri afgani”, a mai precizat premierul.

„Elicopterul probabil ca a fost doborat intr-o regiune unde se afla multi tadjici, kirgizi”, a continuat el.

„Cand a aterizat elicopterul, majoritatea pasagerilor erau vii”, a mai precizat Brega, adaugand ca „talibanii au atacat cu armele”, iar „trei persoane sunt decedate”.

„Am solicitat ajutorul tarilor prietene (prezente) in Afganistan, cum ar fi Statele Unite si Romania”, a anuntat premierul moldovean, precizand ca autoritatile moldovene au solicitat ajutorul Statelor Unite „pentru ca ei, acolo, detin controlul la eliberarea ostaticilor”.

Premierul moldovean a „scapat” si o inadvertenta, potrivit ProTV Chisinau. „Talibanii i-au luat (pe moldoveni) drept americani pentru ca vorbeau… rusa”, a declarat el, citat de postul moldovean.

„Se presupune ca un moldovean este decedat”, a mai anuntat Brega.

Potrivit Unimedia, Brega a anuntat ca Chisinaul se afla in legatura cu structurile internationale pentru a primi informatii referitoare la elicopterul implicat in incidentul din Afganistan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

5 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

11 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

11 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

9 ore ago