politica

Premierul Orban isi pune in cap Patriarhia: „Sub nicio forma slujbele religioase nu vor fi organizate in interiorul bisericilor dupa 15 mai”

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni seara, la Digi24 noi detalii despre cum vor putea circula romanii dupa data de 15 mai.

Intrebat daca va mai fi nevoei de declaratie scrisa, Orban a spus ca sunt doua variante: „Varianta mentinerii declaratiei (pe proprie raspundere), fie scrisa, fie pe telefonul mobil, fie varianta in care persoanele ce sunt oprite in filtre sa declare scopul deplasarii in afara localitatii. Ambele variante sunt in analiza, vom lua decizia cat de curand, dupa instituirea starii de alerta”.

El a mai aratat ca ”sub nicio forma” slujbele religioase nu vor fi organizate in interiorul bisericilor dupa 15 mai. Orban a declarat ca inca sunt discutii referitoare la alte detalii de organizare a activitatilor religioase.

El si-a manifestat  increderea ca Parlamentul va adopta in cel mai scurt timp proiectul de lege privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care a fost adoptat in sedinta de guvern de luni.

El a declarat, intr-o emisiune la postul de televiziune Digi 24, ca nu va exista niciun vid legislativ in ceea ce priveste masurile legate de combaterea efectelor pandemiei de coronavirus pe perioada starii de alerta, insa a admis ca, timp de cateva zile, nu vor putea fi aplicate amenzi.

„Am incredere ca Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat in sedinta de guvern de astazi si ca va fi adoptat in cel mai scurt timp, astfel incat sa intre in vigoare. (…) Noi asteptam decizia Curtii Constitutionale de miercuri ca urmare a sesizarii depuse de Avocatul Poporului si, functie de aceasta decizie, vom corecta actul normativ care reglementeaza starea de urgenta printr-o ordonanta astfel incat sa lasam totusi anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat la iesirea din starea de urgenta. Probabil nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta”, a afirmat Orban.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

2 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

3 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

5 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

6 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

6 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

6 ore ago