politica

„Prima isprava de pomina a Guvernului Dancila dupa preluarea presedintiei Consiliului UE”. Un lider din Opozitie anunta ca Dancila pune in pericol Europa

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, ca ”prima isprava de pomina” a Guvernului Dancila dupa preluarea de catre presedintiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achizitie a corvetelor si ca premierul ”nu pune in pericol doar Romania, ci si intreaga Europa”.

”Suspendarea corvetelor si scufundarea Europei. Prima isprava de pomina a Guvernului Dancila dupa preluarea de catre tara noastra a presedintiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achizitie a corvetelor pentru Armata Romana”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat ca MApN nu a reusit sa duca la bun sfarsit nicio achizitie majora de tehnica militara in 2018, in ciuda alocarii unui procent de 2% din PIB pentru aparare.

”O asemenea situatie demonstreaza incapacitatea Guvernului de a-si indeplini atributiile functionale. Guvernul a reusit astfel sa compromita atat procesul de inzestrare a Armatei Romane, cat si angajamentele internationale ale tarii noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dancila nu pune in pericol doar Romania, ci si intreaga Europa”, a conchis liderul PMP, citat de Mediafax.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Les ca a sesizat Parchetul Militar al Curtii Militare de Apel, intrucat sunt suspiciuni privind derularea legala a procedurii de achizitie a corvetelor, achizitia fiind si suspendata pana la solutionarea dosarului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

11 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

11 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

12 ore ago