Categories: politica

PSD isi bate joc inca o data de Diaspora. Il scapa pe Corlatean de DNA in dosarul „Sectiilor de votare din strainatate”

Plenul Senatului a respins marti solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Titus Corlatean, senator PSD, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul votului in Diaspora, dupa mai mult de o luna de la primirea solicitarii procurorilor. Au fost 92 voturi pentru respingerea solicitarii si doar 26 impotriva.

„Referatul procurorilor este o insulta fata de Senatul Romaniei. (…) Procurorul de caz este profund incompetent”, a declarat senarorul PSD Serban Nicolae.

Senatorul PSD Titus Corlatean a afirmat ca respinge orice acuzatie care ii este adusa de DNA in dosarul ”Vot Diaspora 2014”, privind indeplinirea in mod defectuos a atributiilor de serviciu sau incercarea de a impiedica cetatenii Romaniei sa voteze la alegerile prezidentiale.

„Resping in termeni foarte clari si categorici orice acuzatie care imi este adusa de DNA privind indeplinirea in mod defectuos a atributiilor de serviciu sau incercarea de a impiedica cetatenii Romaniei sa voteze. Am prezentat o serie de elemente necesare in cadrul Comisiei juridice, unele cunoscute in spatiul public, altele care necesitau explicatii pentru a fi bine intelese si altele (…) care au fost mai putin mentionate in spatiul public sau deloc”, a declarat Corlatean, marti, in sedinta de plen in care se dezbate si voteaza cererea Justitiei de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul sau.

El a mentionat ca va astepta ca adevarul sa iasa la lumina.

„Ultimul motiv, care este extrem de personal, tine de modul in care mi-am construit viata in toti acesti ani si care, rezumand, inseamna sa stiu sa intorc obrazul atunci cand este cazul sa-l intorc, sa nu doresc raul nimanui si sa astept cu rabdare adevarul, care sunt convins ca va iesi la lumina”, a spus Corlatean.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Titus Corlatean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis indeplinind functia ministeriala.

„In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate”, precizeaza DNA intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

50 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

14 ore ago