Categories: actualitatelife

S-a declansat o nebunie. Ce s-a intamplat dupa ce primarul unui sat din Italia a promis 2.000 de euro celor care se muta aici

Primarul unui sat italian cere oamenilor sa nu mai faca cereri pentru a se muta in localitatea sa, dupa ce a declarat ca ofera 2.000 de euro oricarei persoane care e dispusa sa se muta in satul sau a devenit virala.

Bormida este un sat idilic din Liguria a carui populatie de doar 394 de rezidenti, iar depopularea ar putea ameninta existenta localitatii. Dupa declaratia primarului, multi au crezut ca edilul le-ar oferit chirie ieftina si loc de munca, pe langa bonusul de 2.000 de euro.

Astfel, edilul a primit, doar in cateva zile, nu mai putin de 17.000 de cereri. Propunerea a fost lansata intr-un post pe Facebook, pe care primarul Daniele Galliano il regreta acum si pe care l-a sters la scurt timp dupa postare.

Dupa ce primarul a publicat anuntul pe Facebook, multi oameni s-au grabit sa raspunda. O persoana a spus chiar ca ar renunta la bonusul de 2.000 de euro daca i se ofera, in schimb, un loc de munca stabil.

„Viata e simpla, aerul curat si mancarea sanatoasa”, a declarat pentru presa britanica Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

Un plus pentru sat este faptul ca Liguria este foarte aproape de destinatia populara Cinque Terre.

Dar primarul Galliano, care a cerut oamenilor sa „inceteze cu solicitarile de a se muta in oras”, a subliniat miercuri ca postul sau era doar o „idee” care nu a fost nici macar prezentata pe canalele adecvate”.

„A fost o idee doar sa fie propusa autoritatilor regionale din Liguria, cu care sunt in contact”, a declarat Galliano miercuri, citat de The Local.

El a mentionat, de asemenea, ca mesajul sau a fost diluat, spunand ca mai multi oameni aveau impresia ca i-ar fi dat un loc de munca si ca ar oferi chirie ieftina la sosire.

„Vestea a fost raportata incorect si a ajuns la o audienta la nivel mondial. Italia este o tara minunata, dar, ca si altii, se afla intr-o criza economica, multumita oricum pentru interesul dumneavoastra”, a spus Galliano.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago