politica

Razboi pe Facebook intre Ciprian Ciucu si PNL Bucuresti: „Sper sa nu ne trezim maine cu 300 de ‘ziaristi’. Eu nu am auzit de alegeri in care un singur candidat sa fie si jucator si sa faca si regulile si sa fie si arbitru”

Alegeri tensionate si in PNL Bucuresti. Ciprian Ciucu, candidat sustinut de aripa Citu, posteaza comentarii critice chiar pe pagina de Facebook a PNL Bucuresti la adresa aripii Orban, care este reprezentata de Violeta Alexandru. Alegerile au loc duminica.

„Maine are loc desemnarea conducerii filialei PNL Bucuresti pentru urmatorii 4 ani. Reuniunea CCMB va incepe la ora 10:00, la Sala Polivalenta (Parcul Tineretului).

Accesul in sala va fi permis exclusiv pe baza unui document de identitate (carte de identitate, pasaport, permis de conducere), in intervalul 8:30 – 10:45. Persoanelor care sosesc dupa ora 10:45 nu li se va mai permite accesul in sala.

Pentru acces, delegatii fiecarui sector vor avea alocat un comitet de primire si o intrare distincta in Sala Polivalenta. Va rugam sa urmariti indicatoarele de la intrarea in sala.

Ne angajam sa asiguram secretul votului si un climat civilizat de exprimare a votului, respectand, in acelasi timp, masurile de distantare impuse de pandemie”, a anuntat PNL Bucuresti pe Facebook.

Ciprian Ciucu, candidat la sefia PNL Bucuresti, a postat mai multe comentarii critice la adresa modului in care sunt organizate alegerile.

„Ar fi fost doar normal ca PNL Bucuresti, organizatie careia ii apartin, sa fi agreat organizarea si procedura de vot si cu candidatii din echipa mea sau macar cu mine. Pana si acest mesaj ar fi trebuit sa fi fost convenit. In lipsa unei proceduri convenite si asumate, care sa ofere sanse egale, angajamentul dvs. nu valoreaza mare lucru. Statul de drept presupune proceduri convenite, afisate, asumate. Din pacate, in acest caz este vorba doar de decizii luate discretionar. Pacat”, a scris Ciucu.

„Nici macar lista cu presa nu am primit-o. Sper sa nu ne trezim maine cu 300 de ‘ziaristi’. (…) Eu nu am auzit de alegeri in care un singur candidat sa fie si jucator si sa faca si regulile si sa fie si arbitru. Iar restul sa fie doar spectatori”, a mai spus Ciucu.

Echipele celor doi candidati au incercat sa stabileasca de comun acord datele scrutinului, insa echipa lui Ciucu a plecat de la discutii, acuzand de minciuna oamenii Violetei Alexanru. Ulterior, Ciucu a facut acuzatii de frauda, vorbind despre conditii de organizare a alegerilor care nu au existat nicaieri in tara.

PNL Bucuresti organizeaza, sambata, incepand cu ora 10.00, Reuniunea Comitetului de Coordonare, care se va desfasura la Sala Polivalenta din Capitala. La eveniment si-a anuntat prezenta si liderul PNL, Ludovic Orban.

In cursa pentru functia de presedinte al celei mai mari organizatii PNL din tara s-au inscris atualul lider al PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, dar si primarul Sectorului 6, liderul liberalilor din sector Ciprian Ciucu.

Ciucu si-a anuntat candidatura in 16 iulie.

”Mi-am depus candidatura pentru presedintia PNL Bucuresti impreuna cu colegii care ma sustin si cu care voi face echipa in urmatorii patru ani. Mesajul meu catre colegii mei din Bucuresti este despre unitate. Ii astept pe toti liberalii din Bucuresti alaturi de mine. Avem mult de munca, in special in administratia locala. Guvernul va fi receptiv la nevoile noastre, iar pe mine ma intereseaza in special componenta de reglementare si ca sectoarele sa fie eligibile, alaturi de Primaria Capitalei pe fonduri europene, in special PNRR”, scria atunci pe Facebook, Ciprian Ciucu.

Cu doar o zi inaintea scrutinului, Ciucu afirma, tot intr-o postare pe Facebook: ”Alegerile interne ale unui partid sunt piatra de temelie pentru democratia reprezentativa. Sunt primul pas, un pas inainte pentru democratia de la nivel local si national”.

El a explicat de ce candideaza pentru presedintia PNL Bucuresti, sustinand ca vor exista efecte benefice atat pentru Bucuresti, cat si pentru PNL.

”Voi fi un factor de forta in promovarea reformelor de la nivelul Bucurestiului, un sprijin pentru Primarul General si un coagulator al majoritatii care il sprijina pe primarul general. In acest moment este clar majoritatea deja a inceput sa scartaie si trebuie repusa rapid pe baze solide, plecand de la un program de guvernare locala care trebuie sa fie mult mai clar si asumat (…) In acest moment bucurestenii nu stiu si nu inteleg ce sustine PNL la nivelul Bucurestiului (…) Sunt validat electoral, voi fi evaluat inclusiv prin ceea ce voi face in fruntea Primariei Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti in urmatorii ani”, a mai scris Ciucu.

Acesta sustine ca, daca va deveni presedinte al PNL Bucursti, nu vor exista contre cu USR PLUS, asa ca acum.

Violeta Alexandru si-a anuntat candidatura in 17 iulie.

„1 an a fost mandatul meu de Presedinte ales al PNL Bucuresti. Acum mi-am depus candidatura pentru un mandat plin”, scria ea atunci pe Facebook.

Alexandru a facut si un scurt bilant al reusitelor: ”50% crestere pozitii consilieri PNL Bucuresti la alegerile locale (scos Firea – PSD din PG, 1 primar de sector, 3 viceprimari plus viceprimar general) si 100% crestere pozitii parlamentari fata de 2016. Un PNL Bucuresti in crestere, prin munca serioasa. Bucurestenii (inclusiv cei care renuntasera sa mai creada in schimbare) au inceput sa priveasca cu atentie spre PNL Bucuresti. Suntem pe drumul cel bun. Depinde de noi sa ramanem seriosi, ambitiosi. Si fara aroganta”.

Liderul PNL Bucuresti a explicat si ce asteapta de la urmatorul mandat: ”Principalul meu proiect politic intern: curatenie in filiale (stiu bine ce am preluat) si meritocratie in promovare. Fara teama sau constrangeri pentru cei care au incredere in ei. Principalul meu proiect extern: legea Capitalei. Primaria Capitalei – sectoarele, vor urma decizii. Indiferent in ce sector locuiesti ca bucurestean, ai dreptul sa beneficiezi de servicii de aceeasi calitate. Un singur oras.”.

Echipele celor doi candidati au incercat sa stabileasca de comun acord datele scrutinului. Inainte de a fi puse la punct detaliile, echipa lui Ciucu a plecat de la discutii, acuzand de minciuna oamenii Violetei Alexandru.

”Asa ceva nu credeam sa traiesc din partea colegilor mei, sa imi faca asa ceva oamenii cu care in ultimii doi ani m-am insotit, proprii mei colegi, chiar Violeta (…) Ei publicasera, in timp ce discutam, un articol mincinos intr-o publicatie on-line (…) Eu nu m-am mai intalnit cu astfel de practici. Eu nu asa fac politica. Ce fel de oameni sunt aceia care fac publice discutiile private dar pe invers”, a scris, joi seara, pe Facebook, Ciprian Ciucu, anuntand ca nu are oameni in comitetul de organizare.

Ulterior, Ciucu a facut acuzatii de frauda, vorbind despre conditii de organizare a alegerilor care nu au existat nicaieri in tara.

”Atentie, pericol de frauda. Nici pana in acest moment presedinta PNL Bucuresti nu a acceptat sa convenim impreuna forma finala a organizarii a alegerilor PNL Bucuresti. Ca sa nu se spuna ca nu am atras atentia, las aici principalele vicii de procedura, care nu au existat nicaieri in alegerile din tara si pe care ei vor sa le impuna”, a afirmat, vineri, Ciprian Ciucu, citat de news.ro.

El a facut referire la cabine de vot fara perdea in spate si filmare fixata pe cabinele de vot, plicuri in care sa fie introdus votul si la desfasurarea votului in ordine alfabetica.

”Nu se poate vorbi despre corectitudine, in timp ce procedura de vot nu este agreata de ambele parti. Ar fi jenant si impotriva principiilor promovate de catre Partidul National Liberal! Si am fi pusi in aceasta situatie degeaba pentru ca nu au ei atatea plicuri cate voturi avem noi”, a mai afirmat Ciucu.

In replica, Violeta Alexandru le-a multumit tuturor celor care se vor afla in sala pentru a vota si a promis ca va asigura ”secretul votului si un climat civilizat de exprimare a votului”.

Congresul PNL va avea loc in 25 septembrie, iar pana atunci au loc alegeri in toate organizatiile locale si judetene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

3 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

4 ore ago

Rusia a infiintat „politia cartilor”. Literatura, odata cu statut special, va fi de acum cenzurata

Un nou „consiliu de experti” infiintat in Rusia foloseste o lege veche de un deceniu…

4 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

4 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

4 ore ago