politica

Reactie oficiala foarte violenta a PSD dupa votul din CSM privind revocarea lui Kovesi: „Dovada de dispret, sfidare la adresa cetatenilor”. PSD vrea sa ia masuri

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a declarat, marti, ca decizia sectiei de procurori a CSM de a respinge solicitarea de revocare a Laurei Codruta Kovesi este o „sfidare la adresa cetatenilor”.

Dobre s-a declarat „deranjat” si de modul in care membrii CSM au vorbit cu ministrul Justitiei.

„M-au deranjat replicile si ironiile procurorilor. Mi s-au parut deplasate si de prost gust. Nu aveau ce sa caute intr-o zi ca aceasta. Decizia CSM mi s-a parut o sfidare la adresa cetatenilor, o dovada de dispret, o reactie de negare a realitatii. Nu putem fugi de realitate, procurorii au spus ca unu plus unu fac trei”, a declarat Dobre la Antena 3.

O pozitie similara a avut si secretatul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

„Inca o sfidare a statului paralel la adresa romanilor. A fost o lupta intre bine si malefic. Tudorel Toader a desfiintat-o cu argumente pe Kovesi. Infumurare, aroganta, securism, de asta a dat dovada Kovesi. Faceti gesturi de genul asta. Trebuie luate masuri foarte clare”, a declarat Codrin Stefanescu la Romania TV.

Sectia de procurori a CSM a respins propunerea de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Avizul este consultativ, decizia finala ii apartine presedintelui Klaus Iohannis.

„Sectia a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii procurorului sef, prin urmare avizul este unul negativ”, a anuntat vicepresedintele CSM Codrut Olaru.

El a precizat ca urmeaza ca Sectia sa motiveze aceste aviz: „In perioada imediat urmatoare, hotararea va fi motivata si transmisa decidentilor”.

Votul in sedinta CSM a fost 6-1 impotriva cererii de revocare, votul pentru fiind cel al ministrului Justitiei.

Potrivit legii, ministrul Justitiei poate cere revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ, iar decizia o ia presedintele Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

10 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

10 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

13 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

10 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

10 ore ago