externe

Rusii fug masiv din tara dupa anuntul lui Putin: „Toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”

Anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a declansat panica in Rusia. Biletele pentru zborurile din Moscova catre capitalele Armeniei si Turciei s-au epuizat in cateva minute, se arata pe numeroase conturi de Twitter.

„Dupa anuntarea mobilizarii partiale, toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”, anunta War Monitor.

Inca de ieri, de cand s-a anuntat discursul lui Putim, pretul biletelor catre Erevan a crescut masiv.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervisti pentru a-si consolida trupele in Ucraina, a anuntat ministrul rus al apararii Serghei Soigu, avertizand ca aceasta reprezinta doar o mica parte din numarul oamenilor care puteau fi mobilizati in tara.

„Vor fi convocati 300.000 de rezervisti”, a afirmat el intr-un interviu televizat cu privire la numarul de persoane care vor chemate dupa decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare partiala. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potential de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Putin a declarat ca a semnat un decret privind mobilizarea partiala, care urmeaza sa intre in vigoare miercuri.

„Vorbim de o mobilizare partiala, adica doar cetatenii care se afla in prezent in rezerva vor fi supusi convocarii si, cel mai important, cei care au servit in fortele armate si au o anumita specialitate militara si experienta pertinenta”, a spus Putin.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

O oră ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago