externe

Securistii lui Putin au arestat-o iar pe jurnalista Marina Ovsiannikova: „Am iesit sa plimb cainii si am fost abordata de oameni in uniforma”

Jurnalista rusa Marina Ovsiannikova, devenita celebra dupa ce a intrat in direct in emisie la televiziune cu o pancarta prin care critica ofensiva Moscovei in Ucraina, a anuntat luni ca a fost eliberata la cateva ore dupa arestarea sa, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Sunt acasa. Totul este bine”, a scris ea pe Facebook in timpul noptii. „De acum stiu ca e mai bine sa ies din casa cu pasaportul si un rucsac” dupa mine, a adaugat ea.

Inainte de aceasta, ea postare pe Facebook o fotografie cu ea si doi caini, scriind ca imediat ce a iesit din casa, pentru o plimbare cu cainii sai, a fost „abordata de oameni in uniforma”. „Acum sunt la Ministerul de Interne din Krasnoselski”, a adaugat ea, cu referire la o sectie de politie dintr-un district din Moscova.

Potrivit avocatului sau Dmitri Zahvatov, Ovsiannikova a fost arestata sub suspiciunea ca a „discreditat” armata Federatiai Ruse in timp ce a luat cuvantul la un tribunal din Moscova, unde s-a dus saptamana trecuta pentru a sustine un opozant, pe Ilia Iasin, care in final a fost plasat in detentie pentru ca a criticat ofensiva rusa in Ucraina.

Acest cap de acuzare, introdus dupa lansarea interventiei militare ruse in Ucraina, este pasibil de o pedeapsa grea cu inchisoarea. Deocamdata, autoritatile ruse nu au anuntat declansarea unei anchete penale impotriva jurnalistei Marina Ovsiannikova.

Scurta arestare intervine de asemenea la cateva zile dupa ce Marina Ovsiannikova a protestat singura, langa Kremlin, cu o pancarta ce critica interventia militara in Ucraina si pe presedintele rus Vladimir Putin.

Ovsiannikova a devenit faimoasa in intreaga lume la mijlocul lunii martie, dupa ce a aparut la stirile de seara pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtand o pancarta care critica ofensiva in Ucraina si „propaganda” mass-media controlate de putere.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

O oră ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

2 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

4 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

5 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

5 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

5 ore ago