externe

Sefa spionajului SUA: „Activitatea partizanilor din sudul Ucrainei este in expansiune. Vine o contrainsurgenta mai ampla”

Oficialii americani au anuntat vineri ca cele trei tentative de asasinat care au vizat oficiali pro-rusi in ultimele doua saptamani sugereaza o miscare de rezistenta in plina expansiune impotriva autoritatilor pro-ruse care ocupa parti din sudul Ucrainei.

Desi pana acum sunt doar cateva incidente izolate in orasul Herson, oficialii americani spun ca rezistenta ar putea sa se transforme intr-o contrainsurgenta mai ampla, care ar reprezenta o provocare semnificativa pentru capacitatea Rusiei de a controla teritoriile recent capturate in intreaga Ucraina.

Kremlinul „se confrunta cu o activitate partizana in crestere in sudul Ucrainei”, a declarat miercuri Avril Haines, director al serviciilor nationale de informatii, in timpul unei conferinte la Washington DC.

Statele Unite considera ca Rusia nu are suficiente forte in Herson pentru a ocupa si controla efectiv regiunea, a declarat un oficial american, mai ales dupa ce si-a retras fortele din zona pentru lupta din est in Donbas. Un alt oficial american a declarat pentru CNN ca aceasta mutare ar fi putut oferi partizanilor ucraineni o fereastra in care sa atace oficialii rusi instalati la nivel local.

Ucraina a efectuat, de asemenea, contraatacuri limitate in apropiere de Herson, punand si mai mult la incercare fortele rusesti.

Regiunea este foarte importanta pentru mentinerea Rusiei pe coasta ucraineana a Marii Negre, de aici avand acces la peninsula Crimeea. Nu este clar cate forte rusesti se afla in Herson sau in apropiere, dar o ocupatie impotriva unei populatii locale ostile necesita mult mai multi soldati decat o ocupare pasnica a unui teritoriu.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Teodosie, trimis in judecata de DNA. Alaturi de arhiepiscop va fi in sala de judecata si consilierul acestuia, Ilie Petre

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.…

O oră ago

Rares Bogdan: „Candidatul nostru la Presedintie se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca. Este obligat prin statutul partidului sa candideze”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat miecuri ca Nicolae Ciuca este candidatul partidului la presedintie,…

2 ore ago

Romania, pe locul 89 in topul celor mai atragatoare tari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Pe primul loc se afla Marea Britanie

Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare tari pentru cei care…

4 ore ago

La ce e buna „facultatea”: Radu Mazare sustine ca dupa gratii „l-a descoperit pe Dumnezeu” si frecventeaza cercurile de lectura de la Penitenciarul Jilava

Dupa o viata condimentata din plin cu chefuri, paranghelii, masini luxoase si femei frumoase, Radu…

4 ore ago

Vaslui: Doi angajati ai unei primarii au cazut intr-o fosa septica din fata primariei, posibil decedati

Primarul comunei Stefan cel Mare din Vaslui a sunat miercuri la 112 pentru a anunta…

3 ore ago