politica

Seful PNL Timis: „Mai bine imi tai mana decat sa semnez candidatura lui Simonis”. El a fost demis din functia de presedinte

Tensiuni explozive in judetul Timis intre PNL si PSD din cauza desemnarii candidatilor comuni. Presedintele PNL Timis, Alin Nica, refuza in continuare sa il accepte pe Alfred Simonis (PSD) drept candidat PSD-PNL la CJ Timis. Nica ocupa acum aceasta functie.

UPDATE Nica a fost demis din functia de presedinte al PNL Timis, s-au inregistrat 60 de voturi pentru, 4 impotriva, iar 3 au fost anulate. Surse politice au mentionat ca organizatia PNL va fi preluata de Vasile Blaga.

„Mai bine imi tai mana decat sa semnez candidatura lui Simonis”, a declarat Nica, martim inainte de seidnta conducerii PNL de la Parlament.

„Incerc sa conving colegii ca aceasta propunere din partea coalitiei este una gresita pentru Partidul National Liberal in Timis si este, intr-un fel, un afront pentru timisoreni si pentru timiseni sa nu aiba oportunitatea de a vota deschis un candidat pe care ei si-l doresc si pentru ca toate argumentele logice sunt in defavoarea unei astfel de decizii. Domnul Simonis e pe locul trei in toate sondajele. PNL are la Consiliul Judetean mai mult decat dublu numarul de consilieri judeteni si presedintele in functie. La Consiliul Local Timis, PNL-ul are de trei ori mai multi consilieri locali. Toate acestea arata ca este o negociere proasta pentru PNL din punctul meu de vedere, dar astept sa vad argumentele. (…) Vreau sa ma lupt pana la capat pentru PNL. Sunt liberal si voi fi liberal in continuare”, a spus Nica, inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL, care are loc la Parlament.

Nica a adaugat ca nu i s-a explicat de ce Alfred Simonis este preferat in coalitie in locul sau. „Nu mi s-a explicat si tocmai de aceea am nevoie de explicatiile colegilor”, a spus el.

Nica a reactionat dur su luni, dupa ce liderii coalitiei de guvernare au decis ca PSD sa dea candidatul la Consiliul Judetean Timis, iar PNL sa dea candidatul la Primaria Timisoara, la alegerile locale din 9 iunie.

”Liderii coalitiei PSD-PNL au decis astazi sa treaca peste vointa liberalilor din Timis si sa desemneze un candidat comun la presedintia Consiliului Judetean Timis in persoana sefului PSD Timis, Alfred Simonis.

In repetate randuri am atras atentia colegilor de la Bucuresti ca fac o greseala si vand pe nimic o intreaga filiala, insa, inclin sa cred ca intersele personale au fost deasupra intereselor Partidului National Liberal”, a scris, luni, Alin Nica pe Facebook.

Liderul PNL Timis a subliniat ca Timisoara si judetul Timis au fost si vor ramane de dreapta si si-a exprimat speranta ca BPN al PNL sa se opuna deciziei din coalitie.

”Timisoara si Timisul au fost si vor ramane de drepta, fara afinitati socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a obtinut aici aproape 80% din voturile exprimate in turul doi al alegerilor prezidentiale. PSD nu a reusit vreodata sa obtina la Primaria Timisoara un scor cu doua cifre, de aceea preluarea ostila a organizatiei locale PNL reprezinta un gest fara precedent, o umilire a liberalismului si a spiritului Timisoarei. Acest comportament al liderilor de la Bucuresti va fi sanctionat de electoratul de dreapta, majoritar in Timis. Sper ca macar in ultimul ceas colegii din BPN sa se opuna acestei decizii abuzive si sa opreasca raul pe cale sa se intample partidului nostru”, a mai scris Nica.

Potrivit deciziei coalitiei de guvernare, de luni, in judetul Timis se va merge in alianta la alegerile locale, astfel ca PNL va da candidatul la Primaria Timisoara, iar PSD va da candidatul la Consiliul Judetean Timis. Acesta ar urma sa fie Alfred Simonis.

Alin Nica, actual presedinte al CJ Timis din partea PNL isi doreste un al doilea mandat la conducerea CJ Timis si s-a opus vehement aliantei dintre PSD si PNL in judetul Timis.

Din cauza acestein opozitii, conducerea PNL ia in calcul schimbarea sa din functia de presedinte al PNL Timis.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

43 de minute ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

3 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

3 ore ago

Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein a fost anulata de Curtea de Apel din New York

Condamnarea lui Harvey Weinstein din 2020 pentru agresiune sexuala si viol a fost anulata de…

3 ore ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

3 ore ago

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine…

3 ore ago