politica

Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „In momentul asta se extrag informatii din noi. S-ar putea sa fim acum controlati de inteligenta artificiala”

Senatorul PSD Gabriela Cretu, nevasta baronului Dumitru Buzatu, a sustinut recent intr-o dezbatere in Parlamentul Romaniei dedicata tehnologiei 5G ca „noi traim in capitalismul supravegherii, in momentul asta se extrag informatii din noi” sustinand ca acestea sunt utilizate „pentru a ne controla comportamentele”. 

Conferinta a fost organizata de Comisia de Afaceri Europene din Senatul Romaniei. Presedintele comisiei este chiar Gabriela Cretu. Fizicianul Cristian Presura a participat la aceasta conferinta, de unde a relatat siderat ce a putut sa auda. Printre campionii teoriilor conspiratiei a fost senatorul PSD Gabriela Cretu, care se recomanda drept „doctor in epistemologie”. Ea a invitat la conferinta si Coalitia STOP 5G Romania.

„Noi traim in capitalismul supravegherii, IN MOMENTUL ASTA SE EXTRAG INFORMATII DIN NOI […] am citit eu odata cifra aia cu multe zerouri de 10^27 biti de informatie pe care unii le utilizeaza pentru a ne controla comportamentele. De asta daca macar suntem resursa, TREBUIE SA PLATEASCA DIVIDENDUL [..] atat de noua este tehnologia, incat tare ma tem ca multe studii sunt interesate, platite de unii sau de altii, stim din istoria stiintei, eu sunt doctor in epistemologie”, a spus Gabriela Cretu.

Cristian Presura a facut apoi o sinteza pe Facebook a celor spune de nevasta baronului Buzatu.

Relatarea fizicianului:

Imi pare rau ca trebuie sa fac referire la politica, dar pana la urma cred ca asta lamureste misterul cum un ONG mic ca STOP 5G Romania a fost primit la audieri in Senat. De fapt, cred ca e exact pe invers.

Doamna senator Gabriela Cretu (PSD) pare ca se teme de 5G / surveillance / control, asa inca a rugat ea ONG-ul sa faca un memoriu si sa vina cu el „din partea societatii civile”! Iata ce spun chiar ei: „La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul Romaniei, Coalitia STOP 5G Romania a intocmit si a depus un Memoriu care prezinta pozitia societatii civice in raport cu aceasta Comunicare”

Mai jos alte declarii din audiere:

(13:50) Senator Gabriela Cretu: e vorba de dezvoltarea acelor „industrii” care vor inlocui forta umana si omul cu roboti si inteligenta artificiala pe de o parte cu consecintele sociale despre care am mai discutat

(1:21:30) Senatorul Gabriela Cretu: „inteligenta artificiala prelucreaza cantitati de informatie pe care noi nici nu le imaginam, creeaza algoritmi pe care noi nici macar nu ii intelegem si S-AR PUTEA SA NE CONDUCA SI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!” La remarca senatorului Ecaterina Andronescu ca 5G-ul poate face masinile sa mearga singure si sa scapam de traficul pe care il avem, doamna Cretu continua: „eu cred ca daca mai conducem masina, mai antrenam inteligenta. Ma tem sa nu cadem in partea cealalta in care efectiv sa fim inutili. V-am mai spus eu ca ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, IN CARE VOM AFLA CARE SUNTEM UTILI SI CARE SUNTEM INUTILI”

(48:40) Senatorul Gabriela Cretu: „odata cu lumea digitala se creaza o noua realitate, care este strict privata, pe care nu o intelegem la nivel public, pe care nu o controlam si nici nu o impozitam, ca sa spunem asa”.

La randul sau, baronul PSD Dumitru Buzatu a refuzat insistent sa poarte masca de protectie la sedintele CJ Vaslui. El a sustinut ulterior la Antena 3 ca nimeni nu il poate obliga „sa se prosteasca” purtand masca.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

13 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago