externe

SUA trimit in 24 de ore un nou transport in Ucraina de rachete anti-aeriene si antitanc. 92% dintre ucraineni sunt convinsi ca vor respinge atacul Rusiei

Un nou transport de armament din partea Statelor Unite pentru Ucraina va sosi in Europa in urmatoarele 24 de ore, a declarat vineri un inalt oficial american din domeniul apararii.

„Vom continua sa furnizam resurse Ucrainei cat de repede si cat de mult putem”, a declarat oficialul.

SUA lucreaza, de asemenea, pentru a „coordona” transporturile de „asistenta pentru aparare” din partea altor natiuni care contribuie la Ucraina, a adaugat oficialul.

„Nu este vorba doar de noi. Alte 14 natiuni furnizeaza, de asemenea, – pe baza bilaterala – furnizeaza resurse Ucrainei. Ajutam la coordonarea acestui lucru”, a declarat oficialul.

„Lucram pentru a le oferi tipurile de lucruri de care … stim ca au cea mai mare nevoie, iar acestea sunt in mare parte, in acest moment, apararea aeriana si anti-blindata in ceea ce priveste munitiile”, a adaugat oficialul.

O foarte larga majoritate a ucrainenilor cred in victoria tarii lor impotriva Rusiei, potrivit unui sondaj efectuat la inceputul saptamanii de institutul ucrainean Rating, informeaza vineri AFP.

Acest sondaj a fost realizat pe un esantion de 1.200 de persoane din diverse regiuni ale Ucrainei exceptand regiunile separatiste din Crimeea si Donbas, contactate telefonic pe 8 si 9 martie, la peste zece zile de la declansarea invaziei ruse, pe 24 februarie.

Din acest esantion, 92% cred ca Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, comparativ cu 6% care nu cred deloc intr-o astfel de posibilitate.

Dintre persoanele care sunt increzatoare in victorie, 57% cred ca Ucraina va castiga razboiul in urmatoarele cateva saptamani – 18% cred ca acest lucru se va intampla in saptamana in curs si 39% cred ca victoria va fi obtinuta in saptamanile urmatoarele.

Alti 18% estimeaza ca razboiul va dura mai multe luni, iar 9% cred ca el se va incheia dupa sase luni sau mai mult, in timp ce 16% nu au oferit niciun raspuns in legatura cu acest lucru.

De asemenea, 80% dintre persoanele intervievate au declarat ca participa intr-un fel sau altul la apararea Ucrainei. Dintre acestia, 39% au declarat ca ajuta armata ca „voluntari”, iar 37% ca o sustin financiar.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Teodosie, trimis in judecata de DNA. Alaturi de arhiepiscop va fi in sala de judecata si consilierul acestuia, Ilie Petre

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.…

O oră ago

Rares Bogdan: „Candidatul nostru la Presedintie se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca. Este obligat prin statutul partidului sa candideze”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat miecuri ca Nicolae Ciuca este candidatul partidului la presedintie,…

O oră ago

Romania, pe locul 89 in topul celor mai atragatoare tari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Pe primul loc se afla Marea Britanie

Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare tari pentru cei care…

4 ore ago

La ce e buna „facultatea”: Radu Mazare sustine ca dupa gratii „l-a descoperit pe Dumnezeu” si frecventeaza cercurile de lectura de la Penitenciarul Jilava

Dupa o viata condimentata din plin cu chefuri, paranghelii, masini luxoase si femei frumoase, Radu…

3 ore ago

Vaslui: Doi angajati ai unei primarii au cazut intr-o fosa septica din fata primariei, posibil decedati

Primarul comunei Stefan cel Mare din Vaslui a sunat miercuri la 112 pentru a anunta…

3 ore ago