politica

Succes al Recorder. „Animalul politic” de la Ape a fost trimis in judecata de DNA pentru infractiunile de abuz in serviciu si influentarea declaratiilor

Petru Avram, fost director al Administratiei Bazinale de Apa „Prut-Barlad”, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si influentarea declaratiilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, dosarul a fost instrumentat de procurorii Sectiei de combatere a coruptiei.

„In perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi dispus in mod nelegal ca utilaje si muncitori din subordine sa efectueze gratis lucrari pentru deznisiparea a cinci puturi situate pe terenul ce apartinea unei societati comerciale. Prin aceste demersuri, patrimoniul institutiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentand contravaloarea combustibilului si a cheltuielilor cu forta de munca”, se arata in comunicat.

DNA mentioneaza ca, in contextul aparitiei in spatiul public a unei anchete jurnalistice (Recorder – n.red.) care viza aceste fapte, Petru Avram ar fi incercat, in datele de 10 si 17 februarie 2020, sa-i determine prin constrangere morala pe subordonati sa declare ca lucrarile respective ar fi fost facute in afara orelor de program.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunal Iasi, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse de procurori.

Petru Avram a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA in iulie 2021, alaturi de primarul comunei Vatra Moldovitei din judetul Suceava, Virgil Saghin, intr-un dosar privind angajarea fictiva a doua persoane.

Citeste si: DNA a destructurat reteaua clientelara de la Apele Romane. Seful ABA „Prut-Barlad”, pus sub acuzare, alte cinci persoane sunt cercetate penal

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: Petru Avram

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

8 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

8 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

8 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

8 ore ago