externe

Summitul G7: Presedintele francez Emmanuel Macron si premierul italian Giorgia Meloni s-au intalnit pentru a ingropa securea razboiului

Presedintele francez Emmanuel Macron si premierul italian Giorgia Meloni s-au intalnit, sambata, la summitul G7 pentru a incepe un nou capitol in relatiile bilaterale, dupa ce ministrul francez de interne a acuzat Roma ca a gestionat gresit un aflux de migranti, transmite Reuters.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a declarat la inceputul lunii mai ca Meloni nu a reusit sa rezolve problemele migratiei pentru care a fost aleasa si ca a mintit alegatorii ca ar putea pune capat crizei migrantilor.

Sambata, cei doi lideri au avut o intalnire de 45 de minute. Cei doi pareau relaxati, iar Macron a parut sa discute cu Meloni despre inundatiile care au lovit nordul Italiei in aceasta saptamana.

Un oficial francez a spus ca cei doi lideri au vorbit despre Ucraina, dar si despre migratie si Tunisia.

„A existat o discutie pe scara larga care a aratat convergenta noastra de opinii cu privire la chestiuni importante, in special Ucraina, dar si Tunisia”, a spus oficialul.

Cei doi au convenit ca Tunisia are nevoie de sprijin financiar pentru a stabiliza situatia si pentru a limita fluxurile de migranti catre nord, a spus oficialul.

Intr-un briefing de presa separat, Meloni a spus ca intalnirea cu Macron „a decurs bine. Italia si Franta sunt doua natiuni lider in Europa si sunt foarte apropiate in multe probleme”, a spus ea.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

34 de minute ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

29 de minute ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

3 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

2 ore ago