news

„Superba initiativa”. Presa din Italia, impresionata de solidaritatea dintre romani: „Craciun diferit”

Initiativa romanilor din Diaspora de a fi alaturi de soferii romani de camioane aflati pe drumuri de Craciun a impresionat presa din Italia.

„Craciun, mancaruri si dulciuri pentru conationalii din parcari. Superba initiativa de solidaritate a comunitatii romanesti din Italia”, titreaza ziarul italian Caserta Sera, citat de RoItalianul.

Jurnalistul italian Emiddio Bianchi a fost impresionat  initiativa cetatenilor romani din Italia care, prin intermediul unui grup WhatsApp, s-au organizat pentru a fi alaturi de soferii romani de TIR constransi sa petreaca sarbatoarea Craciunului nu numai departe de familie si de casa, ci si singuri in cabina unui TIR, intr-o parcare.

„Au impartit intre ei (membrii grupului WhatsApp) zonele unde in aceste zile de sarbatoare TIR-urile, care au devenit pentru soferi micutele lor apartamente, sunt parcate asa cum prevede legea si au decis sa petreaca alaturi de ei cateva ore din zilele de sarbatoare. Si astfel, in parcarile din Italia, au avut loc scene precum cele pe care vi le relatam ca fiind imaginea unui Craciun diferit, solidar, cu mancaruri si dulciuri impartite cu cine petrece mare parte din timp la volanul TIR-urilor”, scrie jurnalistul italian.

Citeste si: Romani pentru romani: „Misiune indeplinita!”. Soferii de camioane nu au mai fost singuri de Craciun pe drumurile din Europa

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

4 minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

18 minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

34 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

15 ore ago