politica

Surpriza mare, Dacian Ciolos a fost ales presedinte al USRPLUS: „Nu am ce discutie sa am cu premierul Citu”

Dacian Ciolos a fost ales, vineri seara, in functia de presedinte al USR PLUS, in urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne pentru aceasta functie.

El a obtinut 19.603 voturi, fata de contracandidatul sau, Dan Barna, care a obtinut 18.900, a anuntat purtatorul de cuvant al formatiunii, Ionut Mosteanu.

Intr-o prima declaratie dupa victorie, Ciolos a anuntat ca USRPLUS isi mentine pozitia de a nu intra in guvern cat timp Florin Citu este premier.

„Maine vom alege Biroul National. Astfel de decizii (revenirea la guvernare) trebuie discutate in Biroul National, asa cum am facut-o si pana acum, daca va fi nevoie, pentru decizii importante vom merge si in Comitetul Politic. Nu o sa va spun astazi mai multe decat ceea ce stiti. Stiti care a fost pozitia USR PLUS pana acuma, nu cred ca aceasta pozitie se va schimba. Putem intra intr-un guvern de coalitie cu PNL si cu UDMR daca avem un premier cu care putem lucra si in niciun caz acel premier nu poate sa fie Florin Citu

(…) Nu am ce discutie sa am cu premierul. Maine, in Congres vom valida acest rezultat si vom vedea decizia Congresului, tot maine vom alege noul Birou National si, dupa ce avem o prima discutie in Biroul National, avem ce sa discutam. Dar in primul rand vom astepta rezultatul motiunii de cenzura pentru ca nu prea avem ce sa discutam pana cand nu stim rezultatul motiunii de cenzura

(…) Voi renunta la pozitia de sef al grupului Renew. Voi fi prezent aici, cu restul echipei, la toate discutiile si negocierile.

Nu imi doresc sa intru in guvern, vom vedea cine va intra in guvern daca vom reveni. Echipa ramane unita, vom lucra impreuna”, a subliniat Ciolos.

Ciolos a mentionat ca relatiile cu echipa lui Dan Barna vor fi foarte bune in continuare.

„Vom avea multe de facut impreuna, dar cred ca e un pas important acest proces de fuziune de facto al USR si PLUS pentru ca rezultatul acesta arata ca nu exista aceste falii intre fosti USR-isti si fosti PLUS-isti si ca putem lucra impreuna. (…) Trebuie sa ne propunem sa castigam alegerile prezidentiale si alaturi de asta castigarea celorlalte alegeri, locale, parlamentare, ca sa putem asigura fara alte compromisuri modernizarea pe care am promis-o inca de cand am infiintat acest proiect”, a mai afirmat Dacian Ciolos.

Prezent la conferinta alaturi de Ciolos, Dan Barna a spus ca USR PLUS ramane acelasi partid care a adus reforma in Romania.

„Vreau sa le multumesc colegilor care au participat la acest demers fara precedent in istoria politica din Romania. (…) USR PLUS este un partid viu, dinamic si in care democratia exista si functioneaza. Stiu ca e multa dezamagire si suparare in echipa celor care m-au sustinut, stiu ca in egala masura este mult entuziasm, bucurie in echipa colegilor care l-au sustinut pe Dacian Ciolos. Pana la urma, despre asta e vorba intr-o competitie fireasca si importanta. Dar, dincolo de asta, de luni incolo ramanem acelasi partid solid, acelasi partid solidar, acelasi partid vertical care a adus in Romania reforma”, a declarat Dan Barna, dupa anuntarea rezultatelor.

El a precizat ca incheie mandatul de co-presedinte al USR PLUS cu „satisfactii majore”.

„Am preluat un partid cu 1.000 de membri si 50 de filiale. Astazi avem peste 1.000 de filiale, avem peste 50.000 de membri – este o crestere absolut spectaculoasa”, a argumentat Dan Barna.

El a aratat ca are incredere ca USE PLUS va da presedintele tarii si va fi principalul partid de guvernare.

Dacian Ciolos a fost desemnat castigator si dupa primul tur de scrutin al alegerilor interne pentru functia de presedinte al USR PLUS.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Fostii sefi ai SRI, acuzati de DNA de trafic de influenta. Florian Coldea a ajuns la DNA pentru a afla oficial acuzatiile

Fostul numar 2 in SRI, generalul Florian Coldea, a ajuns joi la sediul DNA. Surse…

2 ore ago

New York Times: SUA isi schimba pozitia, Departamentul de Stat vrea sa permita Ucrainei sa loveasca tinte din Rusia cu arme americane

Departamentul de Stat al SUA, sub conducerea lui Anthony Blinken, lucreaza la o propunere de…

38 de minute ago

Fortele ucrainene au doborat inca un avion rusesc Su-25. Este al cincilea avion de lupta distrus in aceasta luna

Trupele ucrainene au distrus un avion de atac rusesc Su-25 in apropiere de Pokrovsk, in…

O oră ago

TotalEnergies din Franta: „Suntem cel mai mare dezvoltator de electricitate solara din lume”

Grupul TotalEnergies a anuntat pe 23 mai ca a depasit pragul de 2 gigawati (GW)…

36 de minute ago

CEO-ul Nvidia anunta ca „cererea este atat de puternica” pentru cipurile sale incat a trebuit sa-si asigure actionarii ca le distribuie „in mod echitabil”

Nvidia a anuntat ca va livra noul sau cip de inteligenta artificiala, Blackwell, in acest…

35 de minute ago