externe

Sute de mii de masti importate din China sunt defecte. Olanda, pacalita de afaceristii chinezi

Olanda a retras sute de mii de masti importate din China si distribuite in spitalele olandeze pentru a face fata pandemiei de COVID-19, deoarece nu raspundeau criteriilor de calitate, a informat sambata Ministerul Sanatii, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Dupa ce a primit la 21 martie „o livrare a unui fabricant chinez de masti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat ca, in cursul inspectarii, calitatea acestei incarcaturi nu a corespuns criteriilor”, a declarat ministerul intr-un comunicat remis agentiei France Presse.

O parte a acestei incarcaturi a fost livrata unor prestatori de servicii de sanatate, restul incarcaturii a fost pus imediat in asteptare si nu a mai fost distribuit, a adaugat documentul.

„Al doilea test a dezvaluit ca mastile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport”, a declarat ministerul, adaugand, ca pe viitor, „noile livrari vor fi supuse unui test suplimentar”.

Masura a afectat aproape jumatate dintr-un lot de 1,3 milioane de masti de tip FFP2, 600.000 de unitati, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Mastile defecte nu se inchid corect pe fata ori au membrane – filtre foarte fine care trebuie sa opreasca particulele virale – care nu functioneaza corect, a subliniat NOS.

Sambata, ministrul francez al sanatatii, Olivier Veran, a anuntat ca a comandat „peste un miliard” de masti, in principal din China, pentru a face fata pandemiei de COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Teodosie, trimis in judecata de DNA. Alaturi de arhiepiscop va fi in sala de judecata si consilierul acestuia, Ilie Petre

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.…

45 de minute ago

Rares Bogdan: „Candidatul nostru la Presedintie se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca. Este obligat prin statutul partidului sa candideze”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat miecuri ca Nicolae Ciuca este candidatul partidului la presedintie,…

O oră ago

Romania, pe locul 89 in topul celor mai atragatoare tari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Pe primul loc se afla Marea Britanie

Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare tari pentru cei care…

4 ore ago

La ce e buna „facultatea”: Radu Mazare sustine ca dupa gratii „l-a descoperit pe Dumnezeu” si frecventeaza cercurile de lectura de la Penitenciarul Jilava

Dupa o viata condimentata din plin cu chefuri, paranghelii, masini luxoase si femei frumoase, Radu…

3 ore ago

Vaslui: Doi angajati ai unei primarii au cazut intr-o fosa septica din fata primariei, posibil decedati

Primarul comunei Stefan cel Mare din Vaslui a sunat miercuri la 112 pentru a anunta…

2 ore ago