Categories: news

Sute de oameni protesteaza in fata Guvernului: „Ponta, DEMISIA!” Incidente cu jandarmii

Aproximativ 300 de persoane care participa la un miting neautorizat al PMP in Piata Victoriei, pentru a cere demisia premierului Victor Ponta, s-au imbrancit cu jandarmii pentru a incerca sa blocheze traficul in zona.

Protestarii au afisat pancarte pe care scrie: „Ponta, nu intelegi ideea, noi nu suntem in Coreea”, „Ponta — PSD: somaj si saracie pentru intreaga Romanie”, „Ponta demisia!”.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca un prim ministru acuzat de fapte grave de coruptie ar trebui sa inteleaga ca orice zi in plus la Palatul Victoria produce efecte negative asupra economiei tarii, pietei de capital si asupra cetatenilor statului.

El a precizat ca a solicitat in urma cu trei zile autorizarea acestui miting, insa nu a primit o aprobare in acest sens.

In alta ordine de idei, Tomac a adaugat ca va cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, afirmand ca unii protestatari au fost bruscati de jandarmi.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru AGERPRES ca mitingul nu este autorizat si ca protestatarii au incercat sa plece din zona Piata Victoriei, iar pentru a nu fi blocat traficul jandarmii au reasezat dispozitivul.

El a precizat ca, potrivit legislatiei in vigoare, amenda pentru un miting neautorizat este cuprinsa pentru organizatorul persoana fizica intre 1.000 si 10.000 de lei, iar pentru fiecare participant intre 500 si 5.000 de lei.

El a adaugat ca Jandarmeria Capitalei urmeaza sa ia masurile care se impun in acest caz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago