news

Tanarul mort in timpul unei operatii la cot a suferit un edem pulmonar acut

Rezultatele partiale ale necropsiei tanarului de 28 de ani care a murit la spitalul din Vatra Dornei indica prezenta unui edem pulmonar „acut, masiv, asfixiant”, care a dus la intrarea in stop cardiorespirator, potrivit Monitorul de Suceava.

In timp ce tanarul era anesteziat s-a produs un puternic soc la nivel pulmonar, atat de puternic si masiv incat a dus la asfixie.

De principiu, o astfel de reactie atat de violenta nu se poate produce decat atunci cand se produce o reactie a organismului la o substanta, posibil la una din substantele din anestezic.

De ce s-a intamplat asta ar trebui sa reiasa, poate, din probele recoltate la autopsie, care au fost trimise la un laborator specializat.

Intrebarea care se pune acum este daca reactia a venit din cauza unei substante in cantitate prea mare ori din cauza unei alergii extreme a organismului la acea substanta, care nu avea de unde sa fie intuita.

Doctorul anestezist a mai spus ca pacientului nu i-au fost facute preoperator teste de alergologie deoarece acesta a negat o posibila alergie, iar protocoalele obisnuite nu prevad testarea in astfel de conditii.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr Cristian Rusu, chirurg, a declarat presei ca

„Totul era in regula, pacientul nu avea nicio suferinta anterioara cunoscuta. Dupa anestezie a intrat in stop cardiorespirator, initial reversibil”. El a precizat ca a fost resuscitat, dar a facut al doilea stop cardiorespirator si dupa manevrele efectuate din nou, mai mult de o ora, nu a mai raspuns si s-a declarat decesul, potrivit Digi24.

Potrivit directorului medical al spitalului, anestezistul are o e experienta de 40 de ani si ar fi declarat ca nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz. „Nici eu n-am avut o astfel de situatie in 20 de ani de cand sunt chirurg”, a spus dr Cristian Rusu.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

5 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

11 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

11 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

9 ore ago