politica

„Toader o sa-si ruineze cariera de profesor si de orice”. Basescu explica de ce ministrul Justitiei nu are nicio sansa cu sesizarea inaintata CCR

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat caustic anuntul lui Tudorel Toader potrivit caruia CCR va fi sesizata in cazul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Kovesi.

„Prostia ca o sa mergem la CCR e o gluma pentru studenti de anul I la drept. Ministrul propune si presedintele revoca. Unul propune si altul dispune. E decizia presedintelui. Toader o sa-si ruineze cariera de profesor si de orice. CCR nu poate spune ca presedintele e o maimuta. Propunerea e o propunere. Cel care ia decizia, e cel care numeste”, a spus Basescu la Romania TV.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca va fi sesizata Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului sef al DNA.

„In conditiile in care presedintele Romaniei nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA; in conditiile in care argumentele care au stat la baza declansarii procedurii de revocare au devenit mai actuale si mai consistente; vazand legislatia aplicabila in acest domeniu; valorificand jurisprudenta instantei de contencios constitutional, vom sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul presedintelui de revocare din functie a procurorului sef al DNA”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

8 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

8 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

8 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

8 ore ago