politica

Traian Basescu il ciuruie pe Tudorel „Cel Napraznic”: „Nici macar comunistii nu si-au permis”

Traian Basescu lanseaza un nou atac impotriva lui Tudorel Toade, pe care il prorecleste Tudorel ‘Cel Napraznic’, solicitandu-i sa demisioneze daca „nu rexista presiunii” de a anula prin OUG hotarari definitive ale completelor de cinci judecatori de la ICCJ sau a completelor de trei judecatori de la Curtile de Apel.

„Tudorel ‘Cel Napraznic’! Ticalosia lui Dragnea si slugarnicia lui Tudorel Toader ‘Cel Napraznic’ sunt un pericol major pentru statul de drept in Romania.

Marea lor problema acum este cum sa anuleze prin Ordonanta de Urgenta sentintele completelor de 5 judecatori de la ICCJ din 2014 si pana acum, pentru a-l salva pe Dragnea de condamnarea pentru coordonarea si organizarea furtului a cca. doua milioane de voturi de la referendumul din 2012.

S-ar crea un precedent extrem de grav prin introducerea unui element major de neconstitutionalitate prin aplicarea retroactivitatii, chiar daca nu se declara acest lucru, in cazul unei decizii a CCR (care ea insasi atentioneaza ca decizia nu se poate aplica retroactiv).

Pe de alta parte, justitia ar fi pur si simplu pulverizata printr-o Ordonanta de Urgenta data de un guvern politic in folosul unui infractor condamnat. Ar fi cel mai abuziv act politic al unui guvern european. Nici macar comunistii nu si-au permis sa anuleze hotarari judecatoresti definitive prin legi sau decrete.

Mai mult, infractorul condamnat Dan Voiculescu, bine sustinut de propagandistii mincinosi de la Antena 3, amusina si el pe langa infractorul Dragnea, sa vada cum s-ar putea anula si condamnarea lui.

De fapt, pentru ca nu au avut curaj sa dea o gratiere, ticalosii din PSD incearca sa obtina acelasi efect prin artificii si abuzuri legislative avand ca efect distrugerea justitiei.

In realitate Tudorel Toader ‘Cel Napraznic’ are de facut doua lucruri:

1. Sa respinga orice presiune a lui Dragnea de a anula prin OUG hotarari definitive ale completelor de cinci judecatori de la ICCJ sau a completelor de trei judecatori de la Curtile de Apel. Daca nu rezista presiunii, sa demisioneze, pentru a nu se pricopsi cu titlul de ‘Gropar al Justitiei’. Si daca tot suntem la acest capitolul, bine ar fi ca Tudorel Toader sa renunte la a mai merge cu jalba in bat la Bruxelles, ca nu reuseste decat sa fie ridicol incercand sa impiedice numirea doamnei Kovesi.

2. Sa corecteze urgent toate articolele declarate de CCR a fi neconstitutionale in Noul Cod Penal si in Noul Cod de Procedura Penala pentru a da limpezime si deplina constitutionalitate actului de justitie si pentru a evita in viitor constatari de neconstitutionalitate a unor hotarari judecatoresti definitive adoptate in baza unor articole neconstitutionale”, a scris Basescu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, ca Viorica Dancila va fi cea care va lua decizia privind votul Romaniei din Consiliul UE, in cadrul procedurii de numire a sefului Parchetului European, unde Laura Codruta Kovesi este prima clasata in cursa.

„Credeti ca eu ma pot substitui in a raspunde in locul Guvernului si primului-ministru. Categoric, nu! Eu, cel mult, pot fi consultat, pot exprima un punct de vedere. Chestiunea nu este peste mult timp. In momentul in care ambasadorul Romaniei la Bruxelles va primi un mandat in acest sens, il va primi de la Guvern, prin doamna prim-ministru, si nu prin ministrul Justitiei. Doamna premier va poate raspunde la aceasta intrebare, dupa o analiza si dupa ce va avea o pozitionare clara. Nu voi exprima astazi punctul meu de vedere, dupa care sa-l prezint Guvernului, la MAE si asa mai departe. Ceea ce am facut (declarat – n.red.) mentin. Am reluat intr-o afirmatie si adineaori ca decizia, chiar daca are o componenta politica, trebuie sa se fundamenteze pe o realitate juridica. Realitatea juridica trebuie sa fie bine cunoscuta. Cu voia dumneavoastra, nu voi procede de a spune intai parerea si apoi sa ma documentez”, a precizat Toader, in conferinta sustinuta la Bucuresti alaturi de comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

6 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago