politica

„Trimiteti-l direct acasa pe Iohannis”. Mihai Fifor numara zilele, indemn adresat romanilor

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat ca au trecut 5 zile de la decizia Curtii Constitutionale si 26 de zile de cand presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit sa faca numirile ministrilor interimari si a mentionat ca „din cauza blocajelor presedintelui Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare”.

„Curtea Constitutionala a stabilit ca domnul Iohannis a blocat Guvernul si il obliga sa emita „de indata”, adica IMEDIAT, decretele de desemnare a ministrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curtii si 26 de zile de cand ar fi trebuit sa faca numirile interimarilor. In tot acest timp, pe masa fara titular de la Ministerul Mediului, de pilda, zac sase proiecte de investitii pentru alimentare cu apa in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene.

Din cauza blocajelor presedintelui, Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare. Acesta e „presedintele” care va propune ironic „Romania normala”! Spun „ironic” pentru ca intr-o Romanie normala cetatenii ar trimite direct acasa un astfel de presedinte! Aveti ocazia sa o faceti prin vot la alegerile din noiembrie!”, a scris duminica Fifor pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul juridic intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis, stabilind ca seful statului urmeaza sa emita „de indata” decretele de revocare a ministrilor, precum si pe cele de desemnare a interimarilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: mihai fifor

Recent Posts

Primii pilotii ucraineni care au terminat antrenamentul pentru F-16 se intorc acasa. In curand vor veni si avioanele

Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Ucrainene a anuntat ca unii dintre pilotii ucraineni au…

34 de secunde ago

Politicienii germani iau in calcul restabilirea serviciului militar obligatoriu: „Ar trebui sa revenim la asta”

In Germania ia amploare o discutie cu privire la posibila reluare a recrutarii tinerilor in…

22 de minute ago

Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control…

53 de minute ago

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de…

O oră ago