externe

Ucrainenii acuza rusii ca intind o cursa la Mariupol: „Si-au dat seama ca aparatorii nu vor renunta”

Combinatul siderurgic Azovstal din orasul portuar Mariupol (sud-estul Ucrainei) este tinta constanta a bombardamentelor organizate de fortele ruse, a declarat Petro Andriscenko, un consilier al primarului.

El a acuzat Rusia ca incearca sa le intinda o cursa celor care apara orasul, deoarece coridorul pentru iesirea in siguranta ar fi trebuit sa fie marcat cu steaguri rosii, dar nu a fost insemnat.

”Luptele din districtul Livoberezhnyi au fost in desfasurare toata ziua. Ocupantii continua sa traga si sa bombardeze Azovstal cu toate armele. Deoarece si-au dat seama ca aparatorii nu vor renunta, planurile ocupantilor sunt clare. Conform mesajului lor, coridorul pentru iesirea in siguranta ar fi trebuit sa fie marcat cu steaguri rosii, dar nu a fost insemnat. Acest lucru confirma inca o data ca se pregatesc sa le intinda o cursa aparatorilor nostri”, a spus Andriscenko intr-o postare pe canalul de Telegram, potrivit News.ro.

Andriscenko a afirmat anterior ca Mariupolul va fi inchis, oamenii nemaiputand intra sau iesi, incepand de luni, iar fortele ruse vor elibera permise pentru circulatie.

Oficialul ucrainean a mai spus ca barbatii ucraineni vor fi supusi unui ”filtru”– relocati pentru a fi controlati de fortele ruse.

Consilierul local nu se afla in Mariupol, dar aduna informatii de la oamenii din oras.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

3 ore ago

Rares Bogdan anunta ca Bolojan nu va candida la Presedintie: „Contextul actual il favorizeaza pe Nicolae Ciuca ca si candidat”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, marti, ca singurul candidat pe care liberalii il sustin…

8 minute ago

9 mai, zi tensionata in Moldova. Maia Sandu anunta ca Moscova orchestreaza manifestatii in republica

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a denuntat marti manifestatii care, in opinia sa, sunt controlate…

12 minute ago

Venetia a incasat aproape 1 milion de euro in primele zile ale experimentului cu intrare platita pentru a combate aglomeratia

Taxa de intrare pentru turistii de o zi in Venetia a adus orasului venituri de…

15 minute ago

Surpriza majora, neutra Elvetie vrea o colaborare stransa cu NATO. Si alte trei state europene neutre poarta discutii cu NATO – Die Presse

Patru tari europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elvetia, Irlanda si…

3 ore ago