externe

UK nu accepta ce ofera Rusia. Cere „retragerea completa” a fortelor ruse din Ucraina. SUA: „Nu am vazut niciun semn de seriozitate reala din partea Rusiei”

Marea Britanie nu vrea sa vada nimic mai putin decat o „retragere completa” a fortelor rusesti de pe teritoriul ucrainean si va judeca Rusia mai degraba dupa actiuni decat dupa vorbe, a declarat marti purtatorul de cuvant al premierului Boris Johnson, citat de CNN.

Guvernul britanic a recunoscut ca a avut loc o reducere a bombardamentelor rusesti in jurul Kievului, a adaugat purtatorul de cuvant.

La randul sau, secretarul de stat american, Antony Blinken, a cerut Rusiei sa puna capat imediat razboiului in Ucraina, sa-si retraga trupele de pe teritoriul ucrainean si sa treaca la negocieri, potrivit EFE.

‘Nimic nu indica faptul ca Rusia ar dori sa puna imediat capat razboiului’, a subliniat Blinken, elogiind ‘vitejia si curajul’ ucrainenilor, care, in pofida ostilitatilor din teren, desfasoara concomitent negocieri cu partea rusa.

Referitor la negocierile propriu-zise, SUA tin cont de ”ceea ce face Rusia si nu de ceea ce spune Rusia referitor la Ucraina’, a afirmat Antony Blinken intr-o conferinta de presa la Rabat, in Maroc, unde se afla intr-o vizita de lucru.

SUA inca se mai indoiesc cu privire ‘seriozitatea reala’ a Rusiei in negocierile cu Ucraina, a lasat sa se inteleaga Blinken, citat de AFP.

‘Nu am vazut nimic care sa poata sugera ca exista o miscare reala pentru ca nu am vazut niciun semn de seriozitate reala din partea Rusiei’, a mentionat secretarul de stat american.

‘Agresiunea Rusiei a provocat stramutarea a jumatate dintre copiii ucraineni. Trebuie sa puna imediat capat acestei agresiuni si sa inceapa negocieri’ reale, a afirmat el.

Rusia si-a anuntat marti decizia de a reduce in mod semnificativ activitatea militara in jurul capitalei Ucrainei, Kiev, si a orasului Cernigov, aflat sub asediu, in urma negocierilor de la Istanbul cu delegatia ucraineana, noteaza EFE.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

17 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

17 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

17 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

17 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

17 ore ago