externe

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a promis ca tara sa va distruge alianta militara NATO pana in 2030, relateaza Newsweek.

Alaudinov, care a fost numit de Putin in functia de adjunct la Directia principala pentru activitatea militara si politica din cadrul Ministerului Apararii, a facut aceste remarci in timpul unei emisiuni la televiziunea de stat, unde a vorbit cu Olga Skabeieva.

Oficialii rusi au vehiculat in mod regulat posibilitatea ca Rusia sa atace membrii NATO ca raspuns la ajutorul si armele pe care acestia le-au oferit Ucrainei in razboiul in curs.

„Rusia va invinge in aceasta operatiune militara speciala si pe toate celelalte campuri de lupta”, i-a spus Alaudinov lui Skabeieva, folosind termenul adoptat de Kremlin pentru a descrie razboiul din Ucraina, care a inceput cu invazia Rusiei la 24 februarie 2022.

„Da, va trebui sa muncim din greu pana in 2029-2030, dar pot sa va asigur ca rezultatul acestei operatiuni militare speciale va fi ca blocul NATO va inceta sa mai existe in formatul in care exista astazi”, a spus el.

„Majoritatea acestor state, care astazi alearga dupa America ca niste corcituri, vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei, cerand sa fie acceptate in coalitia noastra”, a mai spus el.

Alaudinov a fost numit de ziarul rus de investigatii Novaya Gazeta drept un potential succesor al liderului cecen Ramzan Kadirov, care ar fi fost diagnosticat cu pancreatita necrozanta in urma cu cinci ani. Vestea bolii sale „a determinat Kremlinul sa ii caute un succesor”, a relatat luni publicatia.

In martie, Putin a respins orice sugestie ca tara sa ar putea lansa un atac asupra unui membru NATO.

„Afirmatiile lor despre presupusa noastra intentie de a ataca Europa dupa Ucraina sunt pure prostii”, a spus el, mentionand ca bugetul apararii al Washingtonului este de peste 10 ori mai mare decat cel al Moscovei. „Avand in vedere acest lucru, avem de gand sa purtam un razboi impotriva NATO? Sunt deliruri”, a mai spus el.

Cu toate acestea, Putin a afirmat inca din septembrie 2022 ca Rusia ar fi pregatita sa foloseasca arme nucleare pentru a-si apara „integritatea teritoriala”, declarand ca „nu este o cacealma”. Mai recent, in februarie, el a avertizat, in timpul discursului sau anual despre starea natiunii de la Moscova, ca fortele sale nucleare strategice sunt in stare de pregatire deplina.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

3 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

3 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

5 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

6 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

6 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

6 ore ago