externe

Un ministru german cere „super-bogatilor” sa plateasca pentru lupta impotriva schimbarilor climatice: „Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2”

Ministrul german al dezvoltarii, Svenja Schulze, a cerut joi o contributie mai mare din partea celor mai bogati oameni din lume pentru a proteja mediul inconjurator, relateaza Deutsche Welle.

„Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2, dar contribuie prea putin la gasirea unei solutii”, a declarat Schulze inainte de inceperea lucrarilor „Dialogului Petersberg privind clima” de la Berlin.

Ministrul german si-a exprimat sprijinul fata de propunerea braziliana de taxare a celor mai bogati pentru a contribui la finantarea proiectelor necesare pentru a face fata amenintarilor cauzate de incalzirea globala.

Scopul principal al dialogului este de a pregati reuniunea COP din acest an privind clima, care va avea loc in capitala Azerbaidjanului, Baku.

„Diagnosticul este clar”, a declarat Schulze. „Numai fondurile publice nu vor fi niciodata suficiente pentru a acoperi nevoile de investitii in domeniul climei”, a mai spus ea.

„In acelasi timp, exista suficienta bogatie si bani in lume. De aceea, initiativa presedintiei braziliene a G20 de a impozita in sfarsit in mod echitabil super-bogatii globali este atat de importanta”, a adaugat ea.

„Prin reforma Bancii Mondiale, am reusit sa asiguram investitii suplimentare de 70 de miliarde de dolari in urmatorii ani pentru protectia climei si alte provocari globale”, a mai spus ea.

„Anul trecut, de asemenea, un donator netraditional, Emiratele [Arabe Unite], ni s-a alaturat pentru a contribui la un nou fond al ONU pentru clima, Fondul pentru pierderi si daune”, a adaugat Schulze.

La dialogul climatic de la Berlin vor participa reprezentanti din aproximativ 40 de tari, inclusiv membri ai G20, precum UE, SUA, China si India.

Tarile G20 sunt responsabile pentru aproximativ 80% din emisiile globale.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

3 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

3 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

5 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

6 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

6 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

7 ore ago