news

Ungurii nu-i iubesc pe romani, insa nici romanii nu au sentimente mai bune fata de ei. Sondaj realizat in opt tari est europene

Cetatenii din tarile vecine Ungariei au in general o parere pozitiva despre aceasta tara. Cele mai putine pareri pozitive despre Ungaria se inregistreaza in Romania – 57%, iar cele mai multe in Bulgaria – 85%, releva un studiu al Institutului Nezopont, citat miercuri de Agerpres.

Conform sondajului realizat pentru ONG-ul central-european Charta XXI, in medie 63% dintre respondentii din Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Croatia, Serbia, Romania si Bulgaria au o opinie favorabila fata de Ungaria.

Tot in Romania, unde s-au consemnat cele mai putine opinii pozitive despre Ungaria, au fost inregistrate si cele mai multe pareri negative despre Ungaria (39%).

La randul lor, 35% dintre unguri percep Romania intr-o lumina pozitiva, in timp ce 37% au o parere negativa despre tara noastra. Ungurii au in general pareri pozitive despre Austria (in proportie de 73%), Croatia (68%), Slovacia (58%) si Slovenia (57%). In ce priveste Ucraina, doar 23% dintre ungurii intervievati au exprimat opinii pozitive, iar 43% negative.

Participantii la sondajul din Ungaria au apreciat de asemenea ca pozitive relatiile bilaterale cu tarile vecine, cu exceptia Ucrainei. Astfel, daca 68% dintre cei intervievati s-au declarat multumiti de relatiile cu Croatia si 67% de cele cu Austria, 38% dintre participanti au exprimat o parere negativa despre relatiile cu Ucraina.

Parerile pozitive ale ungurilor despre Ucraina au scazut cu 8% in decursul ultimului an, avand in vedere mai ales noua lege ucraineana a educatiei si atacurile impotriva etnicilor maghiari din Ucraina.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un esantion de 1.000 de persoane din Ungaria, intre 8 si 11 ianuarie, si alte 1.000 in fiecare din celelalte tari, intre 18 ianuarie si 13 februarie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago