politica

USR s-a retras din grupul parlamentar de prietenie cu Rusia. El este PSD-istul care conduce grupul, nu are nicio reactie fata de agresiunile Rusiei

Senatorii Cristi Berea, Dan Ivan si deputatul Victor Ilie se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusa, a transmis, marti, Uniunea Salvati Romania, prin intermediul unui comunicat de presa.

„Razboiul pe care Rusia l-a declansat impotriva Ucrainei si care a condus la moartea a sute, poate chiar mii de civili, ma face sa parasesc grupul de prietenie cu Federatia Rusa. Sunt de parere ca, in aceste momente, Rusia trebuie sa suporte toate consecintele economice si diplomatice ale actelor de barbarie comise impotriva civililor si izolata pe toate planurile”, a precizat Cristi Berea.

„Desi cred ca dialogul si diplomatia nu trebuie niciodata abandonate, actiunile liderilor Rusiei care bombardeaza civili in timpul negocierilor pentru pace nu lasa mult loc pentru discutii. Am decis prin urmare sa parasesc grupul de prietenie cu Rusia”, a adaugat Victor Ilie.

USR a precizat ca parlamentarii sai vor continua sa militeze pentru incetarea focului si rezolvarea pasnica a conflictelor, respectarea integritatii teritoriale a Ucrainei in granitele ei consemnate in tratatele internationale, „condamnand, in acelasi timp, invazia ruseasca si oferind sprijin fortelor democratice” din Rusia.

„Parlamentul Rusiei a aprobat cu larga majoritate de voturi recunoasterea independentei regiunilor Donetk si Luhansk, fapt ce i-a oferit prilejul lui Vladimir Putin sa invadeze Ucraina. Atat razboiul neprovocat, cat si crimele impotriva civililor sunt elemente care trebuie sa conduca la izolarea Rusiei pe plan mondial”, a mentionat USR.

Grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusa este condus de PSD si AUR, cele doua partide nu au avut nicio reactie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

56 de minute ago

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

4 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

2 ore ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

3 ore ago