externe

Video – Talibanii varsa la canal peste 3.000 de litri de alcool: „Musulmanii trebuie sa se abtina in mod serios de la fabricarea si livrarea de alcool”

O echipa de agenti de informatii afgani a varsat aproximativ 3.000 de litri de alcool intr-un canal din Kabul, a anuntat duminica agentia de spionaj a tarii, in contextul in care noile autoritati talibane iau masuri drastice impotriva vanzarii de alcool.

O inregistrare video difuzata de Directia Generala de Informatii (GDI) arata cum agentii sai toarna in canal alcoolul depozitat in butoaie, dupa ce l-au confiscat in timpul unui raid in capitala.

„Musulmanii trebuie sa se abtina in mod serios de la fabricarea si livrarea de alcool”, a declarat un lider religios in imaginile pe care agentia le-a postat duminica pe Twitter.

Nu a fost clar cand a avut loc raidul sau cand anume a fost distrus alcoolul, dar o declaratie emisa de agentie a precizat ca trei traficanti au fost arestati in timpul operatiunii.

Vanzarea si consumul de alcool au fost interzise chiar si sub regimul anterior sustinut de Occident, dar talibanii, cunoscuti pentru stilul lor auster de islam, sunt mai stricti.

De la preluarea puterii de catre islamisti, la 15 august, frecventa raidurilor, inclusiv asupra dependentilor de droguri, a crescut in intreaga tara.

Ministerul pentru promovarea virtutii si prevenirea viciilor din cadrul guvernului taliban a emis, de asemenea, mai multe decizii care restrictioneaza drepturile femeilor.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

17 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

17 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

17 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

17 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

17 ore ago