externe

Viktor Orban isi avertizeaza concetatenii in legatura cu Romania: „Al patrulea val de pandemie va inconjura in scurt timp Ungaria, cu siguranta dinspre est”

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat vineri ca un al patrulea val pandemic de COVID-19 este inevitabil in Ungaria, facand apel la populatie sa se vaccineze, relateaza MTI, citata de Agerpres.

„Doza booster este similara unei politie de asigurare de viata”, a declarat Orban in interviul saptamanal acordat postului public de radio Kossuth.

El a mentionat ca isi va primi cea de-a treia doza de vaccin anti-COVID-19 in weekend.

„Al patrulea val de pandemie va inconjura in scurt timp Ungaria, cu siguranta dinspre est”, a spus Orban, amintind ca, in timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinati anti-COVID-19, in Romania rata de vaccinare este de numai 29%.

El a indemnat publicul sa ia in considerare purtarea, din nou, a mastilor, adaugand ca totusi doar mastile nu garanteaza apararea impotriva infectarii.

Orban a mai afirmat ca vaccinurile functioneaza, intrucat mai putin de 1% dintre cei inoculati se imbolnavesc de COVID-19.

Premierul ungar a insistat ca oamenii sa se vaccineze, avertizand ca „varianta Delta” a virusului este mult mai agresiva decat cele anterioare.

In Ungaria, potrivit cifrelor anuntate vineri de site-ul, au fost inregistrate in ultimele 24 de ore 1249 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus si 10 decese atribuite acestuia, numarul celor internati fiind de 800, dintre care 124 au nevoie de ventilatie.

Conform aceluiasi site, pana acum au fost vaccinate cu o prima doza 5.919.930 de unguri si 5.694.336 au fost vaccinati „cu schema completa”, doza „booster” fiind administrata unui numar de 973.000 de unguri. Ungaria are 9,6 milioane de locuitori.

Foto: DepositPhotos

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

2 ore ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

3 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

2 ore ago

Ciolacu: „Nicusor Dan n-are nicio realizare, are 25 de barcute pe Herastrau. Buzaul este un model de performanta in administratie”

Premierul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat din nou, miercuri, pe Nicusor Dan, sustinand ca primarul…

3 ore ago

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care…

3 ore ago