politica

„Vreau sa raman presedintele Romaniei”. Iohannis anunta ca NU va candida pentru functia de presedinte al Consiliului European

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, in cadrul Forumului Democrat al Germanilor, ca nu va candida pentru functia de presedintele al Consiliului European.

”Domnul deputat Ovidiu Gant in laudatio pentru care i-am multumit a mentionat ca sunt persoane importante in tara si in Europa care m-ar vedea intr-o pozitie de conducere intr-o institutie europeana si vreau sa spun aici, acum, public.

Eu sunt Presedintele Romaniei si vreau sa raman Presedintele Romaniei si nu al Consiliului European pentru ca mai sunt, dragii mei, multe de facut si sunt dispus sa raman implicat”, a declarat, sambata, Klaus Iohannis la Sibiu.

Presedintele Klaus Iohannis primeste, astazi, la Sibiu, Medalia de Onoare a FDGR. Distinctia ii este acordata pentru activitatea sa ca presedinte al Forumului, ca primar al Sibiului si ca sef al statului, dar si pentru contributia in promovarea valorilor si traditiilor minoritatii germane.

Medalia de Onoare (Goldene Ehrennadel) este cea mai inalta distinctie acordata de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Ea ii este acordata sefului statului in semn de apreciere pentru intreaga sa activitate ca presedinte al Forumului Democrat al Germanilor (2002-2013), primar al municipiului Sibiu (2000-2014) si presedinte al Romaniei, precum si pentru „importanta sa contributie in promovarea valorilor si traditiilor minoritatii germane si la dezvoltarea acestei comunitati”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

8 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

8 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

8 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

8 ore ago