externe

Zelenski cere Vestului sa „nu mai creeze panica”. Afirma ca probabilitatea unui atac al Rusiei nu este atat de mare: „Cat costa aceasta panica pentru Ucraina?”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor sa nu creeze panica in jurul tensiunilor cu Rusia, care este acuzata ca pregateste o invazie in Ucraina, relateaza AFP, citata de Agerpres. El a estimat totodata ca principalul risc pentru tara sa il reprezinta „destabilizarea din interior”.

„Nu avem nevoie de aceasta panica”, pentru ca „trebuie sa stabilizam economia” tarii, a subliniat Zelenski intr-o conferinta de presa pentru media straine.

„Probabilitatea unui atac (rus) exista, nu a disparut si nu a fost mai putin grava in 2021”, dar „nu vedem o escaladare superioara celei care exista” anul trecut, a asigurat el.

In schimb, daca ne luam dupa media internationale si „chiar dupa sefi de stat respectati”, s-ar putea crede „ca suntem deja in razboi” in toata tara, „ca sunt trupe care avanseaza pe sosele. Dar nu este cazul”, a insistat Zelenski.

„Cat costa aceasta panica pentru Ucraina?”, a punctat seful statului.

„Cel mai mare risc pentru Ucraina” este „destabilizarea situatiei din interiorul tarii”, mai curand decat amenintarea unei invazii ruse, a mai adaugat presedintele ucrainean.

Citeste si: Rusia asteapta gerul, ca solul Ucrainei sa inghete pentru a muta echipamente grele. Biden: „Exista o posibilitate clara ca rusii sa invadeze Ucraina in februarie”

Presedintele american Joe Biden a avertizat, in cadrul unei conversatii telefonice cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ca exista o „posibilitate clara” ca Rusia sa invadeze Ucraina luna viitoare, a anuntat Casa Alba, citata de BBC.

„Presedintele Biden a spus ca exista o posibilitate clara ca rusii sa invadeze Ucraina in februarie”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, Emily Horne.

„Noi avertizam asupra acestui lucru de luni de zile”, a continuat oficialul SUA.

In timpul discutiei lor, presedintele Biden „a reafirmat disponibilitatea Statelor Unite, impreuna cu aliatii si partenerii sai, de a raspunde decisiv daca Rusia va invada in continuare Ucraina”, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Foto: Deposit Photos

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

8 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

12 ore ago