externe

Zelenski l-a demis pe seful serviciilor de securitate din Harkov: Nu a aparat orasul, ci s-a gandit doar la el

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat ca l-a demis pe seful serviciilor de securitate din Harkov, in nord-estul tarii, pentru ca „nu a lucrat la apararea orasului” de la inceputul invaziei ruse.

„Am venit, am vazut si l-am demis pe seful serviciilor de securitate din regiune (Harkov), deoarece nu a lucrat la apararea orasului din primele zile ale razboiului, ci s-a gandit doar la el insusi”, a explicat Zelenski in mesajul sau video zilnic, dupa prima sa vizita in estul tarii de la inceputul invaziei ruse la 24 februarie.

El a mai declarat ca bombardamentele rusesti au distrus toata infrastructura critica din Severodonetk si ca „scopul principal” al Rusiei acum este ocuparea acestui oras, potrivit Agerpres.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat duminica, pentru prima data de la inceputul invaziei ruse, in estul tarii, in regiunea Harkov, de unde Moscova si-a retras in ultimele saptamani trupele pentru a le concentra pe alte fronturi.

Cel mai recent atac sangeros asupra Harkovului a avut loc la inceputul saptamanii, soldat cu numerosi morti si raniti. Printre cei care au murit s-a numarat si un bebelus de doar 5 luni, dar si tatal lui. Un obuz a cazut in apropierea lor, tatal murind pe loc. Din cauza exploziei, bebelusul a fost aruncat din bratele tatalui pe acoperisul intrarii unei cladiri din zona. Mama a fost gasita in stare critica si a fost dusa la spital, nefiind clar daca a supravietuit.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

6 minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

9 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

10 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

11 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

9 ore ago