politica

400 de demisii din USR dupa demisia lui Ciolos. Drula: „Mergem inainte. Eu am venit in acest partid cand eram 700 de membri”

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a anuntat marti ca aproximativ 400 de membri USR si-au dat demisia din partid in ultimele saptamani, precizand ca exista si 200 de noi adeziuni. Drula a mentionat ca va exista un Congres al formatiunii fie in iunie, fie in octombrie.

Catalin Drula a declarat, la RFI, ca dupa demisia lui Dacian Ciolos USR merge mai departe.

„Mergem inainte. Proiectul meu este sa avem unitate in partid, sa definitivam acest proces de fuziune, care inerent e unul care intalneste si obstacole pe drum, noi provenim din doua foste partide, vechiul USR si PLUS, si sa ne uitam catre electorat (…). O reconectare la electorat, cu iesiri in strada, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut sa o facem in ultima perioada, pentru ca suntem responsabili si suntem intr-o criza pandemica, unde este mai greu acest contact direct. Avem extrem de solida aceasta parte de monitorizare a guvernarii, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea, urmarim PNRR-ul, propunem politici publice”, a afirmat el.

Potrivit lui Drula, Congresul USR ar putea avea loc in iunie sau octombrie.

„Am avut o discutie ieri (luni – n.r.) in Biroul National. In mod sigur, vom avea Congresul anul acesta. S-au conturat doua optiuni, luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie in saptamanile urmatoare, in functie si de situatia pandemica si de criza internationala care este in zona noastra”, a adaugat el, citat de news.ro.

Referitor la demisiile din USR, in urma plecarii lui Dacian Ciolos de la conducerea formatiunii, Drula a aratat ca au fost plecari, dar si noi adeziuni.

„USR e un partid care a avut permanent valuri de inscrieri, chiar ma uitam pe cifre, in ultimele doua saptamani avem 200 de inscrieri in partid. Evident, sunt si oameni care pleaca, e un partid viu, cu membri reali.

Mie imi pare rau pentru fiecare coleg care nu mai e alaturi de noi, dar pentru perspectiva, eu am venit in acest partid cand eram 700 de membri si acum suntem, eu stiu, undeva la doua ordine de marime, zeci de mii de membri. Sunt intr-adevar in ultimele saptamani undeva in zona, cred, 400 de demisii. Avem si 200 de inscrieri.

E un moment un pic mai dificil. Pentru orice partid, demisia presedintelui este un act usor traumatic sau care reprezinta un moment dificil, dar asa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, asa vom trece si acum, e un partid care nu sta intr-un lider sau altul”, a afirmat Drula.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Negoita, speriat ca Nicusor Dan il lasa fara banii de borduri: „Voi propune un referendum”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat joi ca va propune un referendum privind "reguli…

10 minute ago

Romania si alte 7 state UE cer restrictionarea circulatiei diplomatilor rusi. Sa nu mai aiba voie sa circule liber prin tot spatiul Schengen

Opt ministri de externe din tarile Uniunii Europene au cerut UE sa interzica diplomatilor rusi…

3 ore ago

Peste 300.000 de soldati NATO sunt gata sa intervina in orice moment. Planurile de aparare precizeaza ceea ce trebuie sa faca fiecare aliat in caz de invazie din partea Rusiei

Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord poate deja sa conteze pe mobilizarea rapida a 300.000 de…

19 minute ago

Rusia a infometat in mod deliberat cetatenii din Mariupol in timpul asediului, dorind sa ucida cat mai multi dintre ei. Studiu inaintat Curtii Penale Internationale

Rusia a folosit o tactica de infometare deliberata in timpul incercarilor sale de a captura…

39 de minute ago

Rares Bogdan sustine ca s-au infiltrat francezi in Damaroaia care au tinut sa voteze: „Mi-e greu sa inteleg de ce continua acest circ in Sectorul 1”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, joi, ca reprezentantii USR in sectiile de votare din…

2 ore ago