politica

Adio, proteste in strada. PSD pune la cale schimbarea legii privind adunarile publice: „Nu se mai poate asa” – Video

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, s-a declarat extrem de nemultumita, in Comisia de Aparare a Senatului, de legislatia actuala privind organizarea protestelor si a mitingurilor, solicitand schimbarea acesteia. Reprezentantii PSD in comisie s-au declarat de acord.

In cadrul audierilor privind violentele din Piata Victoriei, Cliseru a declarat ca legea privind organizarea adunarilor publice trebuie schimbata. „Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale”, a spus Cliseru.

„Legat de aceste mitinguri, autorizate sau nu, intr-adevar nu trebuie permise mitinguri neautorizate. Stiti bine ca de un an si jumatate sunt fel de fel de manifestatii in Piata Victoriei care sunt numai anuntate, nu autorizate. Nu pe mine trebuie sa ma intrebati cum s-a creat aceasta istorie, cum a fost posibil sa se desfasoare atatea asa zise adunari fara autorizatie.

Va rog sa actualizati legea din 1991, a fost facuta in graba si nu mai corespunde cu cerintele din ziua de azi. O simpla notificare catre primar nu poate sa tina loc de aprobare a unei adunari publice, din foarte multe motive, avand in vedere ce se intampla astazi, cu amenitarile teroriste.

Trebuie sa aiba minime conditii civilizate pentru adunare, toalete publice instalante, ambulante, sa stie pe unde afluieste, pe unde defluieste. Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale. Solicit sa modificam de urgenta legea adunarilor publice”, a declarat Cliseru.

„Sunt de acord cu dvs.”, a spus imediat senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu, presedintele Comisiei de Aparare a Senatului.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

3 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

3 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

4 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

3 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

12 ore ago