news

Augustin Lazar, mesaj dur adresat Coalitiei penale in prezenta lui Iohannis. PSD si ALDE „au exercitat presiuni mari asupra institutiilor judiciare, in special asupra parchetelor”

Procurorul general Augustin Lazar a declarat marti, la prezentarea bilantului de activitate pe 2018 al Ministerului Public, ca a fost anul in care s-au exercitat presiuni mari asupra parchetelor, in care au continuat in avalansa demersurile de modificare si remodificare a legilor Justitiei.

„In anul 2018, atentia societatii in ansamblu a fost concentrata asupra autoritatii judecatoresti. Publicul a fost tinut captiv intr-o avalansa de teme, subiecte de presa, dezvaluiri, initiative parlamentare, decizii judiciare si extrajudiciare si abordari publice care, in final, nu au facut decat sa arunce o anatema a institutiilor sistemului judiciar. Sub pretextul devoalarii abuzurilor, modul de infaptuire a actului justitiei si mai ales ale procurorilor, a fost promovata o campanie abila avand ca scop lezarea prestigiului, a increderii in misiunea sociala si a probitatii acesteia (…) cu consecinta inducerii artificiale a unei animozitati asupra unui intreg corp profesional care isi desfasoara activitatea, sarcinile, cu onestitate si in anonimat. A fost anul in care s-au exercitat presiuni mari asupra institutiilor judiciare, in special asupra Parchetelor”, a declarat Augustin Lazar la sedinta de prezentare a raportului activitatii desfasurate de Ministerul Public in anul 2018.

El a mentionat ca 2018 a fost „anul in care au continuat in avalansa demersurile de modificare si remodificare a legilor justitiei, a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a altor acte normative, cu impact asupra sistemului judiciar.

„A fost anul in care factorul politic a insistat si a reusit revocarea procurorului sef al DNA apoi, contrar avizului negativ al CSM, a initiat revocarea procurorului general”, a mai spus procurorul general.

Preseditele Klaus Iohannis participa la sedinta de prezentare a Raportului de activitate a Ministerului Public pe anul 2018. Nu este insa prezent ministrul Justitiei Tudorel Toader, aflat in conflict deschis cu procurorul general.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in repetate randuri, ca-l sustine pe procurorul general Augustin Lazar si, tot in repetate randuri, a precizat ca nu va da curs cererii privind revocarea din functie a acestuia.

Ultima data, in 4 ianuarie, seful statului a spus ca nu va da curs cererii de revocare a procurorului general Augustin Lazar de a carui activitate este multumit.

”Domnul ministru, neavand alta treaba de facut, mi-a trimis din nou documentele pentru revocare. Nu il voi revoca pe procurorul general”, a declarat atunci Klaus Iohannis.

Intrebat de ce nu va da curs cererii de revocare, Iohannis a spus: ”Am mai explicat, dar imi face placere sa mai spun. Sunt multumit de activitatea domnului procuror general, face o treaba foarte buna. Explicatiile domnului ministru nu satisfac rigorile legii”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

3 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

3 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

12 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

15 ore ago