Categories: news

Avertisment teribil al Frantei: „Cu CERTITUDINE vor mai fi ATENTATE de amploare. Suntem intr-o epoca a hiperterorismului”

„Este o certitudine” ca vor mai fi alte „atentate de amploare” in Europa, a declarat sambata premierul francez Manuel Valls, in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen, estimand ca lumea a intrat intr-o epoca a „hiperterorismului”, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Datoram acest adevar popoarelor noastre: vor mai fi atacuri, atacuri de amploare, aceasta este o certitudine. Acest hiperterorism va dura, chiar daca trebuie sa-l combatem cu cea mai mare hotarare”, a spus Valls.

Saptamana trecuta, la Paris, premierul francez a afirmat ca nivelul amenintarii cu atentate este in prezent, „fara indoiala”, superior celui de dinaintea atentatelor jihadiste din 13 noiembrie.

„Noi am intrat, o simtim foarte bine cu totii, intr-o noua epoca, ce se caracterizeaza prin prezenta durabila a hiperterorismului. Un hiperterorism care se afla la confluenta dintre un pseudo-mesianism religios si folosirea terorii in masa”, a afirmat Valls in cadrul Conferintei, supranumita „Davosul securitatii”.

„Trebuie sa fim pe deplin constienti si sa actionam cu o foarte mare forta si foarte mare luciditate. Repet in fata voastra, cum am spus-o in fata concetatenilor mei: am intrat intr-o alta epoca”, a adaugat premierul francez, in timpul unei mese rotunde la care participa si omologul sau rus Dmitri Medvedev.

Valls a indemnat Rusia sa inceteze atacurile sale aeriene in Siria, atacuri ce afecteaza populatia civila. „Franta respecta Rusia si interesele ei, insa stim ca pentru a redescoperi calea pacii si a discutiei, bombardamentele asupra populatiei civile trebuie sa inceteze”, a subliniat Manuel Valls, adresandu-se lui Medvedev.

In ceea ce priveste acordul inregistrat la Munchen intre SUA, Rusia si principalii lor aliati in vederea incetarii ostilitatilor in Siria, Valls a salutat „o etapa”, dar a subliniat ca „acum este necesar sa se gaseasca de urgenta o concretizare in fapte”.

Premierul si-a reiterat si mesajul sau privind riscul prabusirii proiectului european, pe fondul crizei migratiei si al unei eventuale iesiri a Marii Britanii din UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

4 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

10 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

10 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

8 ore ago