externe

Cadoul Slovaciei de ziua lui Putin: „Inca doua obuziere Zuzana 2 nou-noute pentru Ucraina, pentru a sarbatori cea de-a 70-a aniversare a agresorului Putin”

Ministrul slovac al Apararii, Jaroslaw Nagy, a anuntat duminica transferul a doua unitati de artilerie autopropulsata Zuzana 2 catre Ucraina.

„Pentru a sarbatori cea de-a 70-a aniversare a agresorului Putin, avem un alt cadou. Inca doua obuziere Zuzana 2 nou-noute sunt deja in Ucraina (si vor fi chiar mai multe)”, a scris Nagy pe Twitter.

„In weekend, Putin a primit mai multe cadouri, asa ca ne alaturam si noi. Si, inca o data, ii uram Ucrainei toate cele bune si mult noroc”, a adaugat seful Ministerului slovac al Apararii pe Facebook.

La inceputul lunii iunie, Ucraina si Slovacia au semnat un contract pentru furnizarea a opt obuziere autopropulsate Zuzana 2. In august, s-a raportat ca Slovacia a predat 4 tunuri autopropulsate Zuzana fortelor armate ucrainene, iar acestea sunt deja folosite pe front.

Anterior, Danemarca, Norvegia si Germania au semnat un acord de intentie cu Slovacia prin careau decis impreuna sa contribuie financiar la productia si transferul de sisteme de artilerie autopropulsate Zuzana 2 din Slovacia catre Ucraina.

Zuzana 2 este un sistem de artilerie autopropulsat 8×8 bazat pe versiunea anterioara a Zuzana; are acelasi calibru de 155 mm, dar vine cu o teava mai scurta.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

38 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago