news

Cantaretul de muzica populara Petrica Mitu Stoian a decedat in urma unor complicatii post-Covid

Interpretul de muzica populara Petrica Matu Stoian, care se afla in recuperare post-COVID, a murit, sambata, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Resita.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, starea pacientului era deja una grava cand a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc buna (…). Se stie ca exista long-COVID-ul care lasa niste sechele, incepand de la afectarea creierului (…). Daca boala este mai grava, plamanul sufera si este predispus sa se supra-infecteze. Cred ca acest lucru s-a intamplat si la el. Din pacate, a dus o buna parte pe picioare, ca apoi sa se deprecieze rapid. Din pacate, in socurile septice deprecierea se produce foarte rapid daca nu se intervine medicamentos”, a declarat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Resita, citat de Agerpres.

Medicul a precizat ca pacientul avea si alte afectiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afectiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua si inainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Conform aceleiasi surse, pacientul a fost adus la SJU Resita de la o clinica din Caras-Severin unde facea terapie hiperbara post-COVID.

Petrica Matu Stoian avea 61 de ani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

49 de minute ago

„Pravda”, reteaua de dezinformare a Rusiei, „se extinde” in Europa in ciuda eforturilor de a o opri. Site-uri in 19 tari UE, „sute de articole pe ora”

Pravda, o retea de dezinformare controlatat de Moscova isi extinde influenta in UE, relateaza Euronews.…

10 minute ago

Campanie electorala de 1 Mai, Ciolacu promite salarii foarte mari: „Dupa ce am depasit Ungaria, sunt convins ca putem ajunge si Polonia”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a promis miercuri, in timpul unei vizite electorale alaturi de Gabriela…

58 de minute ago

Liderul opozitiei din Canada, dat afara din sedinta parlamentului dupa ce l-a numit „tacanit” pe premierul Justin Trudeau

Liderul principalului partid de opozitie din Canada a fost dat afara marti din sedinta Camerei…

2 ore ago