externe

Cel mai bogat om din Rusia ii transmite disperat lui Putin: „Nu ne duceti inapoi in 1917”

Cel mai bogat om de afaceri din Rusia a avertizat Kremlinul impotriva confiscarii activelor companiilor care au fugit in urma invaziei din Ucraina, afirmand ca o astfel de masura ar duce tara inapoi cu peste 100 de ani.

Vladimir Potanin, presedintele gigantului metalurgic Norilsk Nickel (NILSY) si cel mai mare actionar al acestuia, a declarat ca Rusia risca sa se intoarca la zilele tumultoase ale revolutiei din 1917 daca va tranti usa in fata companiilor si investitorilor occidentali. El a indemnat guvernul rus sa procedeze cu extrema prudenta in ceea ce priveste confiscarea activelor.

„In primul rand, ne-ar duce inapoi cu o suta de ani, in 1917, iar consecintele unui astfel de pas – neincrederea globala a investitorilor fata de Rusia – le vom experimenta timp de multe decenii”, a declarat el intr-un mesaj postat joi pe contul de Telegram al Norilsk Nickel, citat de CNN.

„In al doilea rand, decizia multor companii de a suspenda operatiunile din Rusia este, as spune, de natura oarecum emotionala si este posibil sa fi fost luata ca urmare a unei presiuni fara precedent asupra lor din partea opiniei publice din strainatate. Asa ca, cel mai probabil, se vor intoarce. Si, personal, as pastra o astfel de oportunitate pentru ei”, a adaugat el.

Potanin este cel mai bogat miliardar din Rusia si valoreaza in continuare aproximativ 22,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, in ciuda faptului ca a pierdut aproximativ un sfert din avere in acest an, in urma prabusirii actiunilor Norilsk Nickel.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

9 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

9 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

11 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

9 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

18 ore ago