politica

Ciolos, critici la adresa lui Iohannis: „Sa aiba mai putine opinii partinice si sa lase alegatorii romani sa decida cine, ce partid, ce rezultat va avea”

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos a declarat luni ca premierul guvernului care va rezulta dupa alegerile parlamentare nu e decis acum, „din discutii la televizor sau la telefon”, afirmand ca „ar fi bine ca presedintele sa aiba mai putine opinii partinice si sa-i lase pe alegatori sa hotarasca „cine, ce partid, ce rezultat va avea”.

„Premierul nu e decis acum, din discutii pe care le avem la televizor, la telefon sau in oricare alta parte, acum discutia e despre ce vrea sa faca fiecare partid, ce candidati are si dupa aceea sa inceapa acest gen de discutii. Deocamdata, nu asta e prioritatea mea. Bine ar fi ca si presedintele (Klaus Iohannis – n.r.) sa aiba mai putine opinii partinice si sa lase alegatorii romani sa decida cine, ce partid, ce rezultat va avea. Oricum, presedintele are acest drept pe care i-l da Constitutia, de a desemna premierul. Deci, o sa aiba posibilitatea sa-si exprime opinia”, a precizat Ciolos pentru „Libertatea”.

Liderul USR PLUS a adaugat ca jocurile in ceea ce priveste desemnarea premierului post-parlamentare nu sunt facute, mentionand ca nu este treaba lui faptul ca presedintele Klaus Iohannis a declarat ca il va desemna prim-ministru tot pe Ludovic Orban.

„Nu au cum sa fie facute (jocurile – n.r.). Oricine, inclusiv presedintele, are dreptul la opinie. Cred ca nici presedintele nu poate sa stie 100% ca PNL va iesi pe prima pozitie si ca PNL il va desemna pe premier. Intelegerea mea a fost ca, daca PNL iese pe prima pozitie, va trebui sa desemneze un premier de la PNL, ca asta e opinia dansului acum. Dar asta nu e treaba mea, asta e treaba PNL cu dansul. Problema mea acum si obiectivul nostru – sa le spunem oamenilor ca venim cu un plan de guvernare complet, cu un plan, cu o viziune despre Romania, avem si oameni in spate”, a afirmat Ciolos.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

3 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

6 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

6 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

6 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

6 ore ago