news

Ciuca s-a intors din Ucraina cu o victorie pentru minoritatea romana: „Presedintele Zelenski a subliniat ca romanii vot beneficia de aceleasi drepturi precum beneficiaza minoritatea ucraineana in Romania”

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, dupa intoarcerea de la Kiev, ca a obtinut de la Volodimir Zelenski promisiunea ca minoritatea romana din Ucraina va beneficia „de aceleasi drepturi, in oglinda, precum beneficiaza minoritatea ucraineana in Romania”.

„Presedintele Zelenski a subliniat ca minoritatea romana din Ucraina va beneficia de aceleasi drepturi, in oglinda, precum beneficiaza minoritatea ucraineana in Romania.

Am subliniat ca ei sunt cetateni ucraineni, ei isi fac datoria fata de tara lor si de asemenea ca trebuie sa beneficieze de sprijinul autoritatilor, institutiilor ucrainene pentru tot ceea ce inseamna pastrarea identitatii de limba, identitatii culturale si acest aspect il facem si noi cu minoritatea ucraineana”, a declarat Ciuca intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Ciuca a mai anuntat ca Romania analizeaza posibilitatea deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

„Am discutat despre demersurile pe care tara noastra le face astfel incat sa putem ca in viitor sa continuam sa asiguram toate aceste facilitati de trecere a frontierei. Impreuna cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, am analizat posibilitatea sa deschidem si alte noi puncte de trecere a frontierei. Exista in momentul de fata in analiza si foarte curand vom reveni si vom confirma impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina deciziile pe care le vom lua”, a spus Ciuca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a subliniat importanta deschiderii in 2020 a punctului de trecere a frontierei Isaccea-Orlivka si a liberalizarii transportului de marfuri pentru operatorii ucraineni, pe 5 aprilie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

35 de minute ago

In Statele Unite au fost identificate primele trei cazuri de infectare cu HIV prin intermediul acelor folosite in tratamente cosmetice

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV dupa ce au fost supuse unor proceduri…

30 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

O oră ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

O oră ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

O oră ago