politica

Clanul Doldurea a scos banii. Trei familii ale victimelor din Crevedia primesc aproximativ 500.000 de euro

Trei familii, victime ale exploziei de la Crevedia, urmeaza sa primeasca aproximativ 500.000 de euro in urma unei intelegeri cu firma care gestiona depozitul GPL, a anuntat avocatul Mihai Dragan.

„Tragedia de la Crevedia. Pentru ca incerc de fiecare data sa fiu un om corect, doresc sa anunt public faptul ca, la acest moment, cele 3 familii pe care le reprezentam in dosarul penal deschis in urma tragediei de la Crevedia, au incheiat tranzactii cu dl. Ionut Doldurea si dl. Cosmin Stanga, reprezentantii societatii Flagas, prin care s-au convenit sumele cuvenite ca despagubiri materiale si morale pentru suferintele cauzate de explozie.

Desi nu voi da numele si nici nu voi mentiona sumele convenite, trebuie sa precizez ca suma totala se apropie de 500.000 de euro, iar la acest moment, doua dintre cele 3 familii au incasat INTEGRAL sumele convenite. Astfel:

Familia 1. Compusa din fiicele minore si concubina supravietuitoare ale unui domn decedat in urma incendiului, au incasat in totalitate sumele convenite pentru suferintele materiale si morale provocate de tragedie.

Familia 2. Compusa din sotul care a suferit arsuri pe 30% din suprafata corpului si a fost tratat in Romania, sotia sa si fiul lor minor, au incasat integral despagubirile materiale si morale convenite prin tranzactie.

Familia 3. Compusa din sot, sotie si fiul minor, care au pierdut, practic, toate bunurile mobile si imobile din gospodarie in urma tragediei de la Crevedia, au incasat partial sumele cuvenite ca despagubiri materiale si morale. Conform tranzactiei, platile partiale se vor efectua pana in luna ianuarie inclusiv, fiind vorba despre o suma consistenta.

Apreciem cu aceasta ocazie buna-vointa de care au dat dovada atat dl. Doldurea, cat si dl. Stanga, care, desi aflati in arest preventiv, l-au mandatat pe dl. Av. Florin Cojocaru sa intreprinda demersurile necesare realizarii tranzactiilor si platilor aferente acestora!

Dincolo de aceste aspecte, fara a incerca sa influentam in vreun fel orice demers oficial, gandurile noastre se indreapta spre cei care au disparut, rudele acestora si cei care au avut de suferit de pe urma tragediei de la Crevedia! Dumnezeu sa ii aiba in paza!”, a transmis avocatul Mihai Dragan.

Dragan a fost ales, in urma cu patru ani, presedinte al PSD Crevedia.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca Doldurea, fiul primarului din Caracal, a recunoscut ca se faceau transvazari, „dar in mod exceptional”.

„In dosarul privind incendiul izbucnit in data de 26 august 2023 in localitatea Crevedia din judetul Dambovita, procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala criminalistica a solicitat prelungirea masurii arestarii preventive fata de doi inculpati, administratori ai unei societati comerciale, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 si 2 din Codul Penal, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 pana la 4 noiembrie 2023.

In referatul cu propunere de prelungire a masurii arestarii preventive s-au retinut urmatoarele:

Inculpatii, in decursul unei perioade de timp de cel putin 3 ani, au promovat in cadrul societatii, in mod sistematic, o politica de functionare grefata pe incalcarea repetata a dispozitiilor legale privind derularea operatiunilor de alimentare, transport, transvazare si depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate in scop pecuniar, sfidand deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritatile publice cu atributii de supraveghere si control in materie si abdicand in mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate in desfasurarea acestei activitati.

Faptele mentionate au avut urmatoarele consecinte: decesul a 5 persoane, vatamarea corporala a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse partial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de interventie, echipamente de interventie, bunuri materiale ale cetatenilor, aflate pe o raza de aprox. 1.5 km.

Din cercetarile efectuate rezulta ca dispozitiile procesual-penale cu privire la persoana vatamata sunt incidente fata de 158 de persoane.

Pana in acest moment, au fost audiate, in calitate de persoana vatamata, 90 de persoane care au suferit vatamari fizice, materiale si/sau morale in urma producerii faptei pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale. Dintre acestea, 81 de persoane s-au constituit parte civila in cauza cu suma totala de 8.510.000 euro si 371.300 lei”, se anunta intr-un comunicat al Parchetului.

Citeste si: De ce Doldurea a fost saltat abia dupa 10 zile. Expert: „A fost instruit de avocatii PSD & instructorii SRI arondati retelei Stanescu sa stie ce poveste sa spuna”

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Negoita, speriat ca Nicusor Dan il lasa fara banii de borduri: „Voi propune un referendum”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat joi ca va propune un referendum privind "reguli…

24 de minute ago

Romania si alte 7 state UE cer restrictionarea circulatiei diplomatilor rusi. Sa nu mai aiba voie sa circule liber prin tot spatiul Schengen

Opt ministri de externe din tarile Uniunii Europene au cerut UE sa interzica diplomatilor rusi…

3 ore ago

Peste 300.000 de soldati NATO sunt gata sa intervina in orice moment. Planurile de aparare precizeaza ceea ce trebuie sa faca fiecare aliat in caz de invazie din partea Rusiei

Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord poate deja sa conteze pe mobilizarea rapida a 300.000 de…

32 de minute ago

Rusia a infometat in mod deliberat cetatenii din Mariupol in timpul asediului, dorind sa ucida cat mai multi dintre ei. Studiu inaintat Curtii Penale Internationale

Rusia a folosit o tactica de infometare deliberata in timpul incercarilor sale de a captura…

53 de minute ago

Rares Bogdan sustine ca s-au infiltrat francezi in Damaroaia care au tinut sa voteze: „Mi-e greu sa inteleg de ce continua acest circ in Sectorul 1”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, joi, ca reprezentantii USR in sectiile de votare din…

2 ore ago