Categories: news

Diplomat de cariera, DEMIS pentru a PROTEJA oamenii PSD. Ponta: „Aveti grija la functionari”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, Brandusa Predescu, care si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii realizate de AGERPRES si oferite ministrului german de Externe, precizeaza, miercuri, un comunicat de presa al MAE.

„In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu AGERPRES, problematica materialului in cauza. Purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german”, sustine sursa citata.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului sau german „regretul profund” pentru faptul ca pe coperta brosurii pe care i-a inmanat-o, luni, a fost imprimata harta Frantei acoperita cu steagul Germaniei, in timp ce Agerpres, care a editat brosura, a cerut scuze MAE roman si german.

Ponta: „Cine a gresit cu brosura MAE sa plateasca”. Da vina pe functionari

Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de Externe ca cine a gresit in cazul brosurii redactate cu steagul gresit al Germaniei trebuie sa plateasca, adaugand ca a observat ca erori apar si la „case mai mari”, legat de faptul ca MAE german l-a prezentat pe Rosen Plevneliev drept presedinte roman.

„Domnule ministru Aurescu, degeaba ati facut atatea lucruri bune pentru Romania in toti acesti ani. Inteleg ca ati gresit o harta. Eu vreau sa va urez mult succes in continuare si sa faceti lucruri bune pentru Romania. Cine a gresit, plateste. Inteleg ca se intampla si la case mai mari, am vazut ca domnul Plevneliev Rosen este presedintele Romaniei pe pagina oficiala a MAE german. Vreau sa va rog sa va vedeti de treaba in continuare si, daca cineva greseste, inteleg ca plateste„, i-a spus Ponta ministrului, in sedinta de guvern, zambind si sfatuindu-l sa aiba grija la functionari, mentioneaza Mediafax.

Cine este Brandusa Predescu

Brandusa Predescu este diplomat de cariera, lucrand din 1993 in cadrul MAE, unde a detinut mai multe functii in serviciul exterior, dar si in Centrala.

Intre 1997 si 1999 a fost prim colaborator al Ambasadei Romaniei la Viena, a detinut din 2000 functia de director al departamentului din MAE pentru Consiliul Europei si Drepturile Omului, in 2001-2002 a condus Directia SUA si Canada, intre 2002 si 2006 a fost prim colaborator al Ambasadei Romaniei la Berlin, intre 2006 si 2008 a revenit in Centrala unde a fost director pentru OSCE, Consiliul Europei si Drepturile Omului.

Intre 2008-2012 a detinut functia de consul general al Romaniei la Munchen, dupa care a fost coordonator national al Strategiei pentru Regiunea Dunarii.

Brandusa Predescu a absolvit cursurile Universitatii Bucuresti in anul 1989, Facultatea de limbi si literaturi straine, specializarea germana si engleza. Ulterior, a absolvit cursurile Academiei Diplomatice din Viena (1994-1995) si ale Colegiului National de Aparare (2007-2008).

Este vorbitor fluent al limbilor engleza, germana, franceza si olandeza.

Directorul Agerpres, fost sef al biroului de presa al PSD, nu pateste nimic

Pana acum nu s-a anuntat nicio sanctiune la Agerpres, institutia care a furnizat brosura gresit tiparita. Agerpres este condusa de doi oameni care au stranse legaturi cu PSD. Directorul general Alex Giboi a fost sef al biroului de presa al PSD, iar directorul general adjunct, Dan Cristian Durleci a fost consilier al deputatilor PSD si al europarlamentarului PSD Minodora Cliveti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

14 minute ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

2 minute ago

Cel mai mare producator german de arme, Rheinmetall, promite sa trimita Ucrainei „sute de mii” de obuze in acest an

Producatorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei „sute de mii” de obuze in 2024,…

33 de minute ago

Furtuna cu grindina in judetul Prahova, stratul de gheata a depasit zece centimetri, iar masinile au fost luate de ape – VIDEO

Prima zi de Paste s-a incheiat cu ploi torentiale si furtuni in mai multe zone…

O oră ago

Armata israeliana a cerut localnicilor palestinieni sa evacueze cartierele din Rafah, pentru ca va declansa ofensiva impotriva Hamas

Fortele armate israeliene (IDF) au lansat in cursul diminetii fluturasi in estul Rafah, au trimis…

O oră ago

O femeie de 41 de ani din Italia a murit dupa ce a cazut de la peste 40 de metri inaltime, dintr-o tiroliana

  O femeie in varsta de 41 de ani a murit la Bema (Sondrio), in…

2 ore ago