politica

Extremistul Simion anunta un nou protest in Capitala: „Am fost 10.000 data trecuta”. In realitate au fost cateva sute de AUR-isti la mitingul din 27 februarie

Co-presedintele AUR, George Simion, a anuntat joi ca va organiza un nou miting in Capitala, duminica, in conditiile in care razboiul in Ucraina incepe sa se resimta tot mai puternic si in Romania.

De data aceasta, pretextul pentru organizarea protestului este „scumpirea” benzinei. „Ia sa vedem la cate distribuiri ajungem… am fost 10mii data trecuta in strada, la ce e acuma la pompe ar trebui de 10 ori mai mult!”, a scris Simion pe Facebook.

Insa la precedentul miting, din 27 februarie, au fost doar cateva sute de persoane in Piata Universitatii din Capitala, dupa cum a anuntat agentia oficiala a statului, Agerpres.

Premierul Nicolae Ciuca a informat, joi, ca vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania, iar ANAF, ANPC si Consiliul Concurentei au demarat verificarile necesare si se vor aplica sanctiuni „drastice” pentru cei care incalca legea.

„Romania este o tara sigura, in care securitatea si siguranta noastra sunt garantate fata de orice forma de agresiune, iar garantiile trebuie sa includa si stabilitatea economica. ANAF, ANPC, Consiliul Concurentei au demarat investigatiile pentru a lua masurile necesare de stopare a oricaror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reala economica. Vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania. Am cerut tragerea la raspundere a celor vinovati si sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici si va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetatenii si mediul de afaceri”, a declarat prim-ministrul, la Palatul Victoria.

El a subliniat ca „orice alta tentativa de a destabiliza echilibrele economice” ale tarii va fi „deindata ferm si aspru pedepsita” prin interventia statului roman.

„Am activat inca de aseara institutiile de control si verificare a situatiei generate de cresterea nejustificata a preturilor la carburanti. In aceasta dimineata am convocat o sedinta cu responsabilii in masura sa gestioneze aceste masuri. Statul roman are obligatia de a-si proteja cetatenii, de a proteja economia, mai ales in aceasta perioada complicata provocata de invazia militara rusa in Ucraina. Nu voi permite nimanui sa profite de aceasta situatie, pentru ca din lacomie sau din orice alte motive sa incerce sa destabilizeze economia tarii si viata cetatenilor. Institutiile responsabile vor fi ferme in verificarile pe care trebuie sa le faca si vor da sanctiuni drastice celor care incalca legea”, a spus premierul.

Premierul Ciuca s-a intalnit, joi dimineata, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, si ministrul Economiei, Florin Spataru.

La sedinta de la Palatul Victoria au participat presedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, si presedintele ANAF, Mirela Calugareanu, a informat Biroul de presa al Guvernului.

Benzinarii din intreaga tara au fost asaltate miercuri, de soferi, speriati ca pretul carburantilor va depasi 10 lei pe litru, asa cum s-a vehiculat in spatiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a facut miercuri seara un apel la calm si a indemnat oamenii sa nu stea la cozi la benzinarii, dand asigurari ca exista suficiente stocuri de carburant si nu sunt argumente pentru cresteri explozive ale preturilor.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

2 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

5 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

24 de minute ago

Furtuni puternice traverseaza centrul SUA: Trei tornade au lovit Michigan, un barbat a fost ucis in Tennessee

Trei tornade au lovit, miercuri, statul american Michigan, cand furtuni puternice au strabatut centrul SUA.…

5 ore ago