externe

Furie mare la Tel Aviv la adresa Rusiei, Lavrov a facut declaratii „impardonabile si scandaloase”. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe israelian

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat in weekend ca dictatorul nazist Adolf Hitler avea „sange evreiesc”, ceea ce a provocat luni un raspuns furibund din partea Israelului, anunta CNN.

„Comentariile ministrului de externe Lavrov sunt atat o declaratie impardonabila si scandaloasa, cat si o teribila eroare istorica. Evreii nu s-au sinucis in Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism impotriva evreilor este acela de a-i acuza pe evreii insisi de antisemitism”, a declarat ministrul israelian de externe Yair Lapid.

Lavrov a facut comentariile duminica la televiziunea italiana, repetand afirmatia Rusiei ca invazia sa in Ucraina are ca scop „denazificarea” tarii.

El a ignorat faptul ca presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu.

„El [Zelenski] aduce un argument: ce fel de nazism pot avea daca sunt evreu. S-ar putea sa ma insel, dar si Hitler avea sange evreiesc. Asta nu inseamna absolut nimic. Inteleptii evrei spun ca cei mai infocati antisemiti sunt de obicei evrei”, a declarat Lavrov.

Ministerul israelian de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul rus in Israel din cauza declaratiilor lui Lavrov.

Dani Dayan, care prezideaza situl de comemorare a Holocaustului Yad Vashem din Israel, a declarat ca este „complet nefondat” sa se spuna ca Hitler era de origine evreiasca.

Si a criticat etichetarea de catre Rusia a ucrainenilor drept nazisti.

„La fel de grav este sa-i numesti nazisti pe ucraineni, in general, si pe presedintele Zelenski, in special. Aceasta, printre altele, este o distorsiune completa a istoriei si un afront grav adus victimelor nazismului”, a declarat Dayan pe Twitter.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

9 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

9 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

9 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

9 ore ago