politica

Inca un primar PNL a revenit in PSD: „Bine ai revenit, Florinel!”. Florinel si-a facut ginerele, „vacarul din Clejani”, subsecretar de stat in Guvernul PSD-Tudose

Primarul comunei Clejani (Giurgiu), Florin Nidelea, a revenit in PSD, la mai putin de un an de cand trecuse la PNL. Nidelea a devenit celebru in 2017, cand presa a scris ca si-a factu ginerele, „vacarul din Clejani”, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

„Ii multumesc prietenului meu, primarul comunei Clejani, pentru reintoarcerea in echipa PSD Giurgiu! Bine ai revenit Florinel!”, a transmis miercuri presedintele PSD Giurgiu, Marian Mina.

”Intr-adevar, incepand de astazi m-am alaturat echipei PSD Giurgiu. Raman doar in hartii membru PNL, dar nu mai am vreo legatura cu liberalii giurgiuveni. Motivele plecarii sunt cele pe care le cunoasteti foarte bine. Toti primarii am fost mintiti de catre conducerea PNL si timp de un an de zile nu ne-a fost promovat niciun proiect important pentru comunitatile locale”, a declarat Florin Nidelea pentru presa locala.

In 2017, Nidelea si-a facut ginerele, „vacarul din Clejani”, subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

„Sistemul sanitar din Romania are acum sansa uriasa de vindecare, gratie deciziei vizionare a guvernantilor de a-l numi la conducerea ministerului pe giurgiuveanul Lucian Ionita, ginerele primarului din Clejani. Urmand, probabil, rationamentul ca romanii oricum sunt tratati ca vitele in spitale, premierul a considerat ca nimic nu e mai potrivit pentru o functie de subsecretar de stat la Sanatate decat un vacar.

Primul ministru Mihai Tudose a semnat pe 22 noiembrie decizia de numire in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii a lui Lucian Ionita. Fost vicepresedinte al Tineretului National Liberal din judetul Giurgiu, Ionita a trecut apoi la PSD, alaturi de socrul sau, controversatul primar din Clejani, Florin Nidelea. In perioada 2012- 2016 a fost consilier judetean PSD, iar in momentul numirii sale ca subsecretar de stat la Sanatate era consilier al prefectului de Giurgiu, Nina Crisu.

Florin Nidelea, socrul subsecretarului de stat Lucian Ionita, este unul din primarii pitoresti ai Romaniei. Edil la al treilea mandat in Clejani, localitatea celebrilor lautari Viorica si Ionita, Nidelea a avut probleme serioase cu legea. In noiembrie 2012, ANI sesiza ANAF si Oficiul pentru Prevenirea si Combatarea Spalarii Banilor in legatura cu 93.000 de euro pe care primarul din Clejani nu-i putea justifica.

Inspectorii ANI au constatat ca exista o diferenta de 390.255,5 lei (peste 93.000 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de Florin si Gheorghita Nidelea. Agentia a sesizat ANAF pentru verificari privind suspiciuni de evaziune fiscala, dar si Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor pentru cercetari privind tranzactii financiare suspecte. Foarte interesant este faptul ca, in martie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, definitiv, recursul sotilor Nidelea impotriva actiunii ANI. Cu alte cuvinte, Curtea Suprema confirma acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, dar Florin Nidelea a ramas primar in Clejani. Iar influenta lui se dovedeste una activa si in prezent, din moment ce si-a putut pune ginerele vacar subsecretar de stat la Sanatate, scria Jurnalul in 2017.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

6 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

6 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

6 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

15 ore ago