politica

Incep negociere intre partide pentru formarea Guvernului. UDMR anunta o „majoritate stabila”

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata dimineata, la inceperea negocierilor pentru formarea unui nou guvern intre formatiunea pe care o conduce, PNL si USR PLUS, ca in primul rand e „nevoie de un program de guvernare care raspunde la asteptarile societatii”.

Discutiile intre reprezentantii celor trei formatiuni au inceput sambata dimineata, dupa ora 9,00, pe trei paliere: program de guvernare, structura Guvernului si structura majoritatii parlamentare.

„Peste putin timp incepem discutiile pentru formarea unui nou guvern. In primul rand avem nevoie de un program de guvernare care raspunde la asteptarile societatii. Punerea in aplicare al unui astfel de program presupune un guvern bine structurat si un parlament cu o majoritate stabila. Doar colaborarea de buna credinta poate creste nivelul de incredere. Noi vrem ca tara noastra sa ofere o sansa mai buna pentru fiecare om”, a scris Kelemen Hunor, sambata dimineata, pe pagina sa de Facebook.

Presedintele UDMR a declarat vineri, pentru Agerpres, ca pentru ca o coalitie sa fie functionala si sa aiba rezultate, trebuie ca acei care o formeaza sa aiba incredere unii in altii, iar programul de guvernare sa nu contina populisme si demagogie.

Totodata, el a punctat ca trebuie sa existe si o impartire a puterii in interiorul coalitiei, atat la nivelul Legislativului, cat si la nivelul Guvernului.

„Nu este un lucru de care trebuie sa-ti fie rusine, in politica asa se intampla, intr-o coalitie asa se intampla. Si acest lucru inseamna atat Legislativul, cat si Executivul, fiindca Executivul fara un Legislativ puternic, stabil, echilibrat nu are un spate si invers. Degeaba ai Legislativul, daca nu ai un guvern echilibrat. Deci, trebuie sa fim foarte constienti ca in functie de cum reusim sa alcatuim structurile decizionale in Parlament si in Guvern, cum vom avea creionat programul de guvernare, asa va functiona si coalitia”, a mai spus presedintele UDMR.

Kelemen a precizat ca la discutiile de sambata, UDMR va avea propuneri legate de ce trebuie sa cuprinda programul de guvernare, cum ar fi protejarea locurilor de munca, dezvoltarea economica, investitii, dar si protejarea drepturilor minoritatilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

8 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

8 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

9 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

9 ore ago