analize

Inregistrari compromitatoare despre „politicieni de la Bucuresti”, pregatite sa fie lansate de oligarhul Plahotniuc. Pierde puterea si este turbat

Dan Turturica, un jurnalist care a publicat numeroase informatii confidentiale din zona politicii de varf, anunta ca este posibil ca oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc sa dea publicitatii inregistrari cu politicieni romani de top. Deja, Plahotniuc a difuzat filmari cu camera ascunsa in care apare presedintele Moldovei, Igor Dodon.

„La Chisinau are loc un adevarat cutremur. Sustinerea pe care Igor Dodon, presedintele comunist si pro-rus, i-a acordat-o Maiei Sandu, cel mai pro-occidental politician, pentru a deveni prim-ministru, semnaleaza o intelegere fara precedent intre Est si Vest in privinta Moldovei.

Din pacate, de pierdut, se pare, nu pierde doar Plahotniuc, marele mafiot care a cumparat cam tot ce misca dincolo de Prut, ci si Romania. Statul nostru a pariat nepermis de mult pe el, iar infrangerea lui, daca se va intampla, ar putea fi si a noastra.

Mai mult decat atat, nu este exclus ca Plahotniuc sa traga dupa el si cativa politicieni de la Bucuresti pe care fie i-a finantat, fie i-a filmat in ipostaze compromitatoare. Filmarea cu Dodon, in care recunoaste ceea ce cam stiam cu totii, si anume ca a fost finantat de Moscova, s-ar putea sa fie doar prima pe care o pune masa”, a scris Turturica pe Facebook.

Citeste si: „Putin mi-a spus in ochi, ieri”. Santaj la nivel inalt. Inregistrari cu negocieri secrete intre presedintele Moldovei si Plahotniuc – Video

Partidul Democrat din Moldova, condus de Plahotniuc, a avut parte de o puternica sustinere din partea guvernului de la Bucuresti, mai ales de cand PSD si ALDE au preluat puterea. In decembrie 2016, Vlad Plahotniuc, a felicitat PSD pentru rezultatele obtinute in alegerile din Romania, subliniind ca „se bucura pentru victoria prietenilor si partenerilor din Romania”.

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova, controlata de Plahitniuc, a invalidat sambata decretele presedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, si numirea guvernului condus de aceasta, transmite Radio Chisinau.

Noul guvern depusese deja juramantul in fata Parlamentului.

Anterior, Curtea a decis ca Parlamentul nu isi mai poate exercita atributiile constitutionale, inclusiv cele de control asupra executivului, intrucat mandatul sau a expirat. Conform instantei, toate actele adoptate de legislativ in sedinta de sambata sunt neconstitutionale.

Sedinta parlamentului a fost convocata de Partidul Socialist (PSRM) al presedintelui Igor Dodon si de blocul pro-european ACUM, alcatuit din PAS si din Platforma Demnitate si Adevar (PPDA).

Deputatii au votat mai intai – de asemenea neconstitutional, potrivit instantei de resort – si noua conducere a Parlamentului, cu socialista Zenaida Greceanii ca presedinta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

9 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

9 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

9 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

9 ore ago